U trendu

Djoković, Federer, Nadal i Rubljov medju dobitnicima ATP nagrada

Teniseri Novak Djoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Andrej Rubljov su medju dobitnicima godišnjih nagrada ATP-a.

Djoković je završio godinu na prvom mestu, rekordni šesti put u poslednjih deset godina, posle sjajne godine u kojoj je osvojio četiri titule. Djoković je pobedio na prvih 26 mečeva u sezoni, osvojivši istorijski osmi trofej na Australijan openu, a podigao je trofeje i u Dubaiju, Sinsinatiju i Rimu. Takodje, bio je vicešampion Rolan Garosa i stigao je do polufinala Završnog mastersa“, naveo je ATP.

„Sa 33 godine, šest meseci i 16 dana, Djoković je postavio rekord kao najstariji igrač koji je godinu završio kao broj 1. Djoković se takodje izjednačio sa svojim herojem iz detinjstva, Amerikancem Pitom Samprasom, koji je šest puta godinu završavao na prvom mestu“, dodaje se.

Najbolji dubl godine čine Mate Pavić i Bruno Soareš.

Federera su navijači ponovo, 18. godinu zaredom, izabrali za omiljenog tenisera, dok je Nadal treću godinu zaredom, a četvrti put ukupno, dobio nagradu za fer-plej „Stefan Edberg“. Kandidati za nagradu „Stefan Edberg“ bili su i Džon Milman, Dominik Tim i Dijego Švarcman.

Rus Andrej Rubljov je igrač koji je najviše napredovao u 2020. godini. On je sa 23. „skočio“ na osmo mesto na ATP listi, osvojivši na tom putu pet titula, više nego bilo koji drugi igrač na ATP turu.

Novajlija godine je 17-godišnji Španac Karlos Alkaras, povratnik godine je Vašek Pospišil, dok je Francis Tijafo dobitnik nagrade za humanitarca godine „Artur Eš“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.