najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Đoković: Imam druge prioritete

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da mu osvajanje turnira i ostanak na vrhu ATP liste više nisu prioritet, već da vrati osećaj uživanja na terenu.

Đoković je danas u Beogradu, na terenima TC Novak, sparingovao sa talentovanim 14-godišnjim teniserom Viktorom Jovićem.

“Prvo mesto mi više nije primaran cilj, kao i osvajanje turnira, ali to ne znači da ću da umanjim posvećenost tenisu. I dalje ću igrati u ovom ritmu. Od Rolan Garosa nisam uspevao da pronađem emotivnu ispunjenost na terenu, bio sam opterećen i nije mi se svidelo to”, rekao je Đoković mnogobrojnim okupljenim novinarima.

On je dodao da je apsolutno zadovoljan dosadašnjim rezultatima u sezoni.

“Ne igram tenis da bih bio najbolji na svetu, u poziciji sam da redefinišem stvari, želim da uživam svaki trenutak na terenu. Stav psihički i pristup se menja. Ne razmišljam o broju titula”, rekao je Đoković i naglasio da mu je tenis puno pomogao da se razvije i kao ličnost.

“Iz svake sezone sam naučio nešto novo što mi je pomoglo za dalji razvoj kao teniser, ali i ličnost. Nemam za čim da žalim, sve se dešava sa razlogom”.

On je dodao da se polako oporavlja od povrede lakta, zbog koje propušta turnir u Pekingu, ali je poručio da bi najverovatnije trebalo da bude spreman za Šangaj.

“Postoji mikro povreda koja se vuče, ali nije zabrinjavajuće i ono što bi me omelo. Morao sam da preskočim Peking jer nisam spreman za najviši nivo, iako sam blizu maksimuma”.

Novak je dodao da je veoma zadovoljan radom sa trenerom Borisom Bekerom i da bi trebalo da produži saradnju.

“Treba da razgovaramo. I dalje radimo, u timu smo i slede interni razgovori. Osvrćemo se na sve stvari. Boris je sve prošao ono što ja doživljavam, dugo je u svetu tenisa, a rezultati dovoljno govore koliko smo uspešni”.

Đoković je istakao da mu je drago što je ponovo u Beogradu i da će pauzu i odustvo sa turnira iskoristiti da se što bolje spremi.

“Baš je lepo biti u Srbiji, gde ne provodim puno vremena. Ovo nije baš pasivan odmor, možda od turnira, jer nisam u takmičarskom ritmu. Nastavljam sa kondicionim treninzima, sportista sam u duši i svaki dan se trudim”, zaključio je Đoković.

(Tanjug)

1 komentar
  1. vesna radja

    Bolje bi ti bilo da se vise posvetis sexu nego tenisu

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike