U trendu

Đoković iskreno: Želim da prestignem Federera, to mi je plan, želja i krajnji cilj!

Novak Đoković fenomenalno je počeo novu tenisku sezonu. Prvi reket sveta je osvojio turnir u Abu Dabiju, čime je najavio nastavak fenomenalnih igara iz druge polovine 2018.

Đoković kaže da sada već razmišlja o dostizanju učinka Rodžera Federera po broju gren slem trofeja.

– Lagao bih kada bih rekao da ne mislim o tome. Naravno, želio bih da osvojim maksimalan broj Gren slem titula. To mi je definitivno plan, želja i krajnji cilj. Ima turnira na kojima želim da igram najbolje što mogu do kraja karijere… ma koliko ona trajala. Takođe, želim sa svima da se borim za prvo mesto – rekao je Đoković na pitanje novinara da li razmišlja o Federerovih 20 trofeja na najprestižnijim turnirima.

Novak je u poslednjih pola godine izgubio tri meča i zanimljivo je da su sva tri puta uspešniji bili igrači koji imaju ispod 22 godina. Stefanos Cicipas, Karen Hačanov i Aleksandar Zverev su „novi“ talas igrača, kako kaže Novak.

– Dolaze ti mladi igrači. Nadal i Federer su i dalje tu, Endi Marej i Sten Vavrinka se vraćaju polako, Zverev je lider novog talasa. Muški tenis je u dobroj poziciji u smislu takmičenja, ličnosti. Uvek je lepo videti neka nova lica – istakao je Nole.

Najbolji teniser sveta sezone nastavlja u Dohi, na turniru koji se igra od 31. decembra do 5. januara, a prvi protivnik mu je Damir DŽumhur. Posle ovog turnira imaće priliku da se približi Federeru i osvoji rekordni sedmi trofej na Australijan openu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar