U trendu

Đoković: Ispunjava me ljubav prema tenisu, a ne trofeji

BEOGRAD – Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da trofeji i rekordi ne mogu u potpunosti da ga ispune, već ljubav prema tenisu.

„U današnjem sportu svi pričaju ko ce koga da pobedi, koliko će rekorda da obori… Imam svoje ciljeve, ali oni nisu moja glavna motivacija. Pobede, rekordi i trofeji ne mogu da me potpuno ispune. Ono sto mene potpuno ispunjava je pre svega ta ljubav prema tenisu. To je meni nukleus svega. Postoje dani kada se ne osećam baš kao da mi se trenira svakog dana, ali ako ne osećam ljubav prema sportu i ako se ne vratim onom detetu koje je krenulo sa četiri godine da treniram, onda se ne osećam putpuno ispunjeno“, rekao je Đoković.

Đoković je istakao i da mu tenis pruža platformu da nastavi da unapređu sebe kao čoveka.

„Meni je uvek primarni cilj bio da uživam u onome što radim jer u suprotnom ne bih mogao toliko da putujem i da se takmici, drugo da to tretira kao glavno oruđe za napredak u ljudskom smislu. Ja na terenu u tom spektru emocija doživljavam dve krajnosti u jako kratkom periodu i onda ispoljava neke potisnuti stvari, te mi je jasno koliko moram da radim na sebi. Mene to uzbuđuje i motiviše i kao posledica toga dolaze trofeji i pobede. Po meni obaranje rekorda i pobede ne mogu da budu nešto što ce mene ispuniti kao coveka“, zaključio je Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.