U trendu

Đoković je idol milionima, a on ima želju da upozna samo ovu legendu sporta

U intervjuu koji je nedavno dao za Vajs Srbija, Novak Đoković prisetio se dana kada je umalo upoznao svog idola, košarkašku legendu Majkl Džordana.

Osvajač 15 Grend slem trofeja je ispričao anegdotu koja se odigrala u Monte Karlu, gradu u kome Đoković već deceniju živi.

– Džordan je bio u Monte Karlu. Sećam se da sam imao pauzu između treninga. Moja supruga je šetala gradom sa svojom sestrom i meni je u jednom trenutku zazvonio telefon. Isključio sam zvuk, to sam često radio pre nego što sam postao roditelj, jer tada sam imao više vremena za odmor i u jednom trenutku sam video da mobilni ne prestaje da zvoni. Pitao sam se šta se dogodilo, ko me toliko uporno zove – ispričao je prvi teniser sveta i dodao:

– Javio sam se, a moja žena mi je uzbuđeno rekla: ‘Džordan je ovde’, na pet metara od mene. Ja sam zbunjeno upitao: ‘Šta?’, a onda je nastavila: ‘Majkl Džordan, tvoj idol kojeg tako dugo želiš da upoznaš. Odmah dođi ovde’, ali ja sam imao popodnevni trening i morao sam da se odmaram.

Zaista sam joj to i rekao i isključio sam telefon. Onda sam malo razmislio i posle deset minuta sam već bio u gradu, ali Džordan je već otišao – priznao je Nole i na kraju dodao:

– Nema veze, već će mo se negde sresti. Rekli su mi da je sjajan golfer.

Možda se susret dvojice sportskih legendi dogodi baš u Monte Karlu, jer je po Novakovom rasporedu to sledeći turnir na kom će nastupiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.