U trendu

Đoković ne igra za Srbiju na Završnom turniru Dejvis kupa

BEOGRAD – Najbolji teniser sveta Novak Đoković potvrdio je da neće igrati za reprezentaciju Srbije na Završnom turniru Dejvis kupa u Madridu u novembru.

„Neću igrati u Dejvis kupu za reprezentaciju. O selekciji Srbije uvek razmišljam, a kao što znate ATP, organizacija kojoj pripadamo kao profesionalni teniseri, pokrenula je ATP kup, koji ce biti održan početkom sledeće sezone i tu ću nastupiti sigurno, zajedno sa kolegama iz reprezentacije“, rekao je Đokovic, a prenosi „Mondo“.

Posle 120 godina Dejvis kup je doživeo rekonstrukciju, pa će se od 18. do 24. novembra u prestonici Španije boriti 18 reprezentacija za „salataru“, a Srbija je u grupi sa Francuskom i Japanom.

Iako je lobirao za promene u Dejvis kupu, Đokovic se ne slaže sa načinom na koji je on reformisan, a koji je preuzela kompanija fudbalera Barselone Đerara Pikea.

„Dejvis kup ima dugu tradiciju, ali je odlučeno da bude promenjen na način na koji nekim igračima to ne odgovara i mislim da ne olakšava i onako tešku sezonu kroz koju prolazimo. Zato neću nastupiti na finalnom turniru, ali se vidimo na ATP kupu“, rekao je najbolji teniser sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar