U trendu

Đoković: Ne razmišljam o laktu, Rafu uvek želite da pobedite (foto, video)

Novak Đoković danas započinje učešće na turniru u Barseloni. On se u drugom kolu sastaje sa Martinom Kližanom, u trećem kolu potencijalni protivnik mu je Felisijano Lopes, dok bi u četvrtfinalu mogao da igra sa Rafaelom Nadalom.

– Očigledno je da moram biti skromniji kada su u pitanju očekivanja na turniru. Moram da se fokusiram samo na pobede, iako razumem da bi svi voleli da vide četvrtfinale između Nadal i mene – rekao je Đoković u intervju za zvanični sajt ATP.

Srpski teniser prisetio se i procesa oporavka od povrede lakta.

– Poslednjih 15 meseci su bili veoma teški za mene, u smislu razumevanja situacije i kako da se nosim sa tim. Načinio sam neke greške kada sam odlučio da se vratim ranije zato što sam žarko želeo da igram, ali nisam bio spreman i napravio sam još više problema mom laktu – izjavio je Novak i dodao:

– Sve je ovo proces učenja i kao neka škola života. Pokušavam da budem svestan svega ovoga. Nisam igrao mnogo mečeva i gledam da ne mislim o laktu ili nekim drugim stvarima -.

Vrhunac Đokovićeve karijere na šljaci bio je osvajanje RG pre dve godine, a o izgledima na ovoj podlozi i neprikosnovenom kralju šljake, trenutno 12. teniser sveta kaže:

– Mislim da mi se igra popravila na ovoj podlozi. Osvajanje Rolan Garosa 2016. je, očigledno, bila kruna moje karijere na šljaci, ali sam osvajao i Rim, Madrid, velike turnire, Monte Karlo, ostvarujući još neke dobre rezultate. Ali, znate, tu postoji jedan momak koji se zove Rafael Nadal, koji uvek grabi ka tim ‘velikim trofejima’ i koji nastavlja da dominira na ovoj podlozi. On je, definitivno, bio i ostao čovek koga želite da pobedite na šljaci – rekao je Đoković.

Novak ističe da nije u najboljoj formi, ali da mu se igra popravlja iz dana u dan i da mu je dugoročni cilj da se vrati na staze stare slave.

– Kao i što sam rekao, veoma sam srećan što sam zdrav, ulažem velike napore van terena i polako gradim moju igru. Znam da i dalje nisam u najboljoj formi i da mi je potrebno vremena. Koliko dugo? To ne znam, ali imam osećaj da sam u Monte Karlu odigrao nekoliko dobrih mečeva – rekao je Đoković i dodaje:

– Dugoročni cilj je da pokušam da osvojim najveće turnire i da se borim za prvo mesto na ATP listi. Bio sam u takvoj poziciji dugo godina, pogotovo u poslednjih pet-šest godina-.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)