U trendu

Djoković: Orni smo i spremni za medalje

Prvi teniser sveta Novak Djoković rekao je da je učešće na Olimpijskim igrama posebno iskustvo za svakog sportistu, da srpske reprezentativce u Rio de Žaneiru krasi jedinstvo i posebna atmosfera i da su spremni za osvajanje medalja.

„Sve izgleda potpuno drugačije na Igrama, sve je podredjeno olimpijskom duhu i na neki način se prilagodjavaš celoj olimpijskoj familiji. Ne vrti se sve oko tebe, zajedno idemo da ručamo i večeramo, a ponekad i da treniramo, to je posebno i daje draž ovom takmičenju a i podstrek je svima da što bolje nastupimo“, rekao je Djoković agenciji Beta.

On je dodao da je „svako po malo“ zadužen za atmosferu.

„Svi se družimo, juče su stigli košarkaši, odbojkašice, košarkašice su već neko vreme tu. Kada su tako velike ekipe prisutne, onda ima dosta jedinstva i atmosfera je posebna i na neki način karakteriše i ulepšava Olimpijske igre“, rekao je Djoković.

Srpski teniser naveo je da su Olimpijske igre za tenisere izuzetno iskustvo, pošto kao pojedinačni sportisti nemaju mnogo prilike da budu u takvom okruženju.

„Gledamo da budemo što više s društvom, da razmenjujemo iskustva, retke su prilike, jednom u četiri godine i želimo da uživamo“, dodao je Djoković.

On je rekao da će se truditi da tokom teniskog turnira u Riju prati i ostale srpske sportiste, pošto će po završetu svog takmičenja morati da otputuje, jer ima obaveze na drugim turnirima.

„Kada se završi teniski turnir moraću odmah da putujem dalje, imam druge turnire. Kada obaveze dozvole, potrudiću se da gledam košarku, koju obožavam, ali i plivanje, atletiku. Videćemo kakav je raspored. Mislim da smo spremni i orni da osvojimo medalje“, rekao je Djoković.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da se nada da će Igre u Riju za srpske sportiste biti uspešnije od onih u Londonu pre četiri godine.

„Sve mi se čini fenomenalnim, svi ti momci i devojke su pravili odlične rezultate i došli su sa zajedničkim ciljem da budu uspešne Igre za našu zemlju. Atmosfera u olimpijskom selu je familijarna, svi podržavaju jedni druge i to će uticati na rezultat. Uvek želimo bolje, nadam se da će biti bolje nego u Londonu. To nije slučajno, jer već osam godina radimo na tome da se poboljšaju uslovi i sistem sporta kod nas. Prethodni rezultati su plod toga“, rekao je Divac.

Srbija će na olimpijskom košarkaškom turniru imati i mušku i žensku selekciju, a Divac je rekao da se nada da ekipe mogu da ponove rezultat iz Seula 1988. godine, kada su osvojile po srebrnu medalju. Divac je tada igrao za Jugoslaviju i osvojio srebro.

„To je veliki izazov i uspeh za našu košarku. Obe selekcije su pokazale kvalitet i nadam se da će napraviti dobar rezultat“, rekao je bivši reprezentativac.

Divac je naveo da Djoković širi pozitivnu energiju medju srpskim reprezentativcima u Olimpijskom selu.

„Sama odluka da bude u selu pokazuje da želi da im bude vetar u ledja, i to se vidi. Mi bi kao nacija trebalo da budemo presrećni što imamo takvog sportistu, koji je ne samo broj jedan u tenisu nego i broj jedan sportista u svetu“, istakao je predsednik OKS-a.

On je dodao je će imati niz sllužbenih sastanaka u Riju, ali da će se truditi da što više bude uz srpske sportiste na borilištima. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar