U trendu

„Đoković otišao na odmor sa porodicom umesto da trenira“

Novak Đoković učešće na mastersu u Monte Karlu završio u četvrtfinalu, i mnogi su se zabrinuli da je to još jedan znak pada forme prvog reketa sveta. Novak ističe u medijima da nije zabrinut, jer mu je cilj da u top-formi bude na Rolan Garosu, međutim teniski analitičari smatraju da imaju razloge slabije forme Srbina.

Greg Rusedski, nekada četvrti igrač sveta, smatra da Marjan Vajda može da vrati Novaka na pobednički kolosek.

– Verujem da će Marjan iskreno razgovarati sa Đokovićem i reći mu „idemo dalje“. Vajda u Novakovim očima ima očinsku figuru i on može da mu kaže „idemo na teren da treniramo, pa potom na naredni turnir“. Niko ne može biti direktniji prema Novaku od Vajde – istakao je Rusedski u emisiji na Amazonu, a prenosi Tennisworld.com

Slavni Britanac smatra da Đoković mora da sačuva dobar odnos sa slovačkim stručnjakom:

– Da nije slušao Marjana ne bi osvojio grend slem titule. U problemu je ako ga ne sluša.

Za razliku od Rusedskog njegovi zemljaci Samanta Smit i Mark Piči smatraju da je jak vetar uzrok Novakog poraza od Medvedeva:

– Vetar može da dovede u nezgodnu poziciju Đokovića, jer nosi sočiva. Novak može da ima problem ukoliko mu trunčica upadne u oko.

I nekadašnja top 10 teniserka Danijela Hantučova imala je svoje viđenje Novakovog poraza u tri seta od Danila Medvedeva. Slovakinja veruje da je Srbin trebalo da bude posvećeniji.

– Meni je najvažnije koliko teniser provede vremena trenirajući. Posle Majamija, on je otišao sa ženom i decom na odmor u Dominikansku republiku. To je meni upitno. Ako nisi imao dobar rezultat na turnirima u Americi, onda želiš da se što pre vratiš na teren i treniraš, jer to ti je život. Novak je trebalo da trenira i učini sve kako bi se osetio sjajno na terenu. Umesto toga, imao je samo 10 dana priprema. To je za mene premalo – smatra Hančukova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)