najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Djoković: Pobeda za život i ljubav koja nas okružuje

Prvi teniser sveta Novak Djoković izjavio je danas da mu je teško da nadje prave reči posle pobede na Rolan Garosu i ocenio je da je u delovima finala protiv Endija Mareja igrao na svom maksimumu.

“Teško je sada pronaći prave reči, teško je opisati osećaj koji sam zamišljao, kojem sam težio dugi niz godina. Ovde sam tri puta gubio u finalima. Protivnici su stvarno bili bolji. Današnji meč nije počeo baš najbolje. Bilo je mnogo neiznudjenih grešaka”, rekao je Djoković za RTS.

On je danas pobedio Endija Mareja u četiri seta, 3:6, 6:1, 6:2, 6:4, i tako prvi put u karijeri osvojio Rolan Garos.

“Borio sam se sa svojim nervima, posebnom situacijom i okolnostima i kada sam na početku drugog seta pronašao ritam, sve do 5:2 u četvrtom setu, igrao sam svoj najbolji tenis ove godine. Posle je bilo teško. Iako sam kao profesionalni sportista istreniran da razmišljam samo o sledećem poenu, svi smo mi ljudi. Nisam mogao da zanemarim osećaj da sam na nekoliko poena od ovog trofeja”, rekao je Djoković.

Srpski reprezentativac iskoristio je danas svoju treću meč loptu.

“Prve dve meč lopte sam to izgubio, i onda sam morao da zagrizem dva puta. Ovaj poslednji poen…bilo je nekoliko razmena…ne sećam se, stvarno. Samo sam gledao da ostanem u poenu i nadao sam se da će da napravi grešku. Što se i desilo na kraju”, rekao je Djoković.

On je pobedu proslavio tako što je reketom na šljaci iscrtao srce.

“Imao sam priliku da razgovaran sa (Gustavom) Gugom Kuertenom pre meča i rekao sam mu da je za mene najupečatljiviji trenutak sa Rolan Garosa kada sam ga video da je posle osvajanja trofeja crta srce na terenu i leže u njega. Pitao sam ga za dozvolu da i ja to uradim, jer je to božansteno način da se proslavi titula”, rekao je Djoković.

“Osećao sam se potpuno drugačije od kada sam došao u Pariz. Atmosfera danas je bila kao da je Dejvis kup”, dodao je on.

Na novinarsko pitanje kome bi posvetio pobedu, Djoković se zamislio, a onda dao svoj odgovor.

“Uh, posvetio bih pobedu životu. Ljubavi koja nas okružuje u ovom trenutku i svim ljudima koji su mi dali toliko toga u životu. I Jelena Genčić, i moj djed, koji više nisu sa nama, imali su svoju ulogu i doprineli su mom razvoju”, kazao je Djoković.

Srpski teniser je ranije, posle dodele trofeja, čestitao Mareju na sjajnom turniru, a zahvalio je i svojoj porodici i svom timu na tome što su ga “trpeli” tokom dve nedelje trajanja turnira.

“Hvala mojoj porodici, mom timu, mojim ljubavima. Hvala vam mnogo što ste tolerisali sve od mene na nervnoj bazi. Ima mnogo toga o čemu bih mogao da pričam. Hvala vam što ste uspeli da upravljate mnome.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike