U trendu

Đoković: Najbolji meč na turniru, leđa su u redu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je u četvrtfinalnom meču protiv Tomaša Berdiha pružio najbolju partiju u Majamiju i dodao da povreda leđa, zbog koje je uzeo medicinski tajm-aut u drugom setu, nije ozbiljnije prirode.

Đoković je savladao Berdiha 6:3, 6:3, što mu je 23. trijumf protiv Čeha, ukupno 10. vezani i sledi mu polufinale protiv Belgijanca Davida Gofana, koga je dobio u sva tri prethodna međusobna duela.

„Od prvog do poslednjeg poena bio je to moj najbolji meč ovde i mislim da je došao u pravom trenutku“, izjavio je Đoković.

On je istakao da povreda leđa, najverovatnije nije ozbiljna, da je masaža pomogla i da misli da je u pitanju bio grč.

Njegov naredni rival Gofan, plasirao se u drugo uzastopno Masters polufinale, ali Đoković veruje da će uspešno preskočiti pretposlednju prepreku na putu do šeste titule u Majamiju i rekordne 28. na Mastersima.

„On igra najbolje u poslednjih 15 meseci, ali i ja sam na vrhuncu. Imam dan za odmor i ako budem igrao kao do sada, dopadaju mi se moje šanse“, poručio je Đoković.

Đoković pobedio Berdiha za plasman u polufinale Mastersa u Majamiju

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se šesti put uzastopno u polufinale Mastersa u Majamiju pošto je jutros pobedio sedmog tenisera sveta Čeha Tomaša Berdiha u dva seta, 6:3, 6:3.

Prvi teniser sveta pobedio je za sat i 40 minuta, četiri puta je oduzeo servis Berdihu, koji je napravio jedan brejk.

Đoković je tako ostvario 10. uzastopnu pobedu nad Berdihom, ukupno 23. u 25 duela.

Srpski teniser je zatražio pomoć lekara sredinom drugog seta, pa mu je fizioterapeut masirao  donji deo leđa.

On će u šestom uzastopnom polufinalu u Majamiju igrati protiv Belgijanca Davida Gofana, koji je prvi put među četvoricom najboljih u Majamiju.

Đoković je do sada tri puta igrao protiv 15. tenisera sveta Gofana i ostvario sve tri pobede. Poslednji put igrali su prošle godine na Mastersu u Sinsinatiju kada je bilo 6:4, 2:6, 6:3.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar