U trendu

Đoković potvrdio učešće u Melburnu

Aleksis Olimpija i Tara Đoković će imati svoje favorite na Australijan openu. Majka Serena i otac Novak potvrdili su učešće na prvom grend slemu u 2018. Vilijamsova se vraća četiri meseca posle porođaja, dok će srpski as zaigrati nakon šest meseci pauze zbog povrede lakta, a u tom periodu je drugi put postao otac.

Devojčice su stigle na svet u razmaku od samo jednog dana, pa su mediji početkom septembra širom planete preneli vest o rođenju dve teniske bebe. Aleksis već zna kako se osvajaju grend slemovi, bila je u stomaku kada je Amerikanka bez izgubljenog seta osvojila Melburn u drugom mesecu trudnoće. Serena je u čast toga ćerki dala ime sa inicijalima Australijan opena.

Organizatori Ozi opena potvrdili su da će sedmostruka šampionka braniti titulu, a očekuju i najjaču konkurenciju kod muškaraca. Pored Novaka, učešće je potvrdio i Endi Marej, koji je, takođe, završio sezonu zbog povrede, prenose Novosti.

– Dolaze i Sten Vavrinka, Kei Nišikori, ali svi oni će sigurno imati slabiji renking. Ipak, već smo bili svedoci priče da 17. nosilac posle šest meseci pauze ulazi u finale i pobeđuje jednog Rafaela Nadala. Siguran sam da će im Federer svima biti inspiracija – naglasio je direktor turnira Kreg Tili.

Nagradni fond povećan je za deset odsto, pa će pobednicima u sing konkurenciji pripasti po četiri miliona australijskih dolara (3,2 američka).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.