U trendu

Đoković pronašao idealnog trenera, samo mora da se reši duhovnih savetnika i učitelja reikija

Nikome nije bilo najjasnije zašto je Novak Đoković prošle godine raskinuo saradnju sa Marjanom Vajdom, slovačkim trenerom s kojim je za 11 godina osvojio 67 titula, među kojima i 12 na Grend slemovima.

Đoković je cele prošle godine lutao, mučio se sa povredama i operacijama, shvatio da za njega nisu ni Andre Agasi ni Radek Štepanek, sa kojima je u međuvremenu pokušao da sarađuje.

Prošle nedelje Nole je objavio prekid sa Agasijem posle nepunih godinu dana, a samo par dana kasnije i sa Štepanekom, koji se kao trener našeg tenisera zadržao šest meseci. A onda je Đoković uradio nešto što je oduševilo sve njegove navijače – vratio se Vajdi.

Dokaz da Novak vredno trenira sa Slovakom su video snimci nastali u Marbelji, gde se priprema za nastavak sezone na šljaci, a prvi turnir na kom će nastupiti je Monte Karlo koji počinje 15. aprila.

Neki su ipak suzdržaniji, budući da ništa nije službeno objavljeno, ali Vajda navodno nema ništa protiv obnavljanja saradnje. Domaći mediji prenose i da je Vajda Novaku postavio uslov – vratiće se u njegovu ložu ako se Đoković odrekne loših uticaja u vidu duhovnih savetnika i reiki učitelja.

– Vajda je, između ostalog, tražio da se Đoković posveti tenisu na konvencionalan način, a da duhovne savetnike poput Pepea Imaza i reiki učitelja Žarka Ilića ostavi po strani. Ukoliko Novak to ne prihvati, Marjan se neće vraćati na mesto glavnog trenera – prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.