U trendu

Đoković: Rafa i ja smo slični, Federer kao da ne troši energiju na terenu

Počinje turnir u Šangaju, a jedan od favorita za osvajanje titule je Novak Đoković, koji bi se eventualnim trijumfom još više približio Rafaelu Nadalu i borni za prvo mesto na ATP listi, s obzirom na to da Španac zbog povrede preskače ovaj turnir. Na pobedu na ovom mastersu pretenduje i Rodžer Federer.

Naš najbolji teniser je u intervjuu za zvanični sajt turnira u Šangaju između ostalog govorio i rivalstvu sa Federerom i Nadalom, razlozima Špančeve povrede i odnosu sa 37-godišnjim Švajcarcem.

Na pitanje da li mu je zbog Rafine povrede, otvoren put do broja jedan, Đoković je rekao:

– Nisam čuo da je Rafa završio sezonu. Je li to nova informacija ili… Ne? Znači Rafa neće izostati samo sa turnira u Kini? Ipak je i dalje u igri za prvo mesto, odnosno – on jeste broj jedan. Drago mi je da se borim za to mesto jer mi je pre pet meseci to delovalo van domašaja, ali sam skorašnjim rezultatima stavio sebe u dobru poziciju da se borim za broj 1 ili broj 2 na kraju godine što je uvek krajnji cilj tenisera.

Nadal je odustao od takmičenja u Šangaju zbog bolova u kolena, a Đoković o tome kaže:

– Rafina igra je fizički izuzetno zahtevna. Kliza se puno i troši energiju u svakom udarcu. Zato njegovi zglobovi i njegovo telo to više ne trpe. Nadal je dosta napredovao na tvrdoj podlozi, ali beton je veoma nezgodan za njegovo telo. Dosta ga poštujem, ali njegovo telo trpi posledice tako agresivnog stila igre – istakao je Novak.

Đoković je, takođe, povukao paralelu između svoje i Nadalove igre.

– Slično igram kao Rafa. I ja se dosta klizam, a to oduzima puno energije. S druge strane, Rodžer kao da se kreće bez ikakve potrošnje energije – objasnio je treći teniser na svetu.

Tokom nedavno održanog Lejver kupa u Čikagu, provodio je dosta vremena sa Federerom, a o tome je rekao:

– Jedinstveno iskustvo, nikad nisam bio na istoj strani mreže sa njim i bio sam uzbuđen, radovao sam se tome, znam da je i on. Bilo je dobro na terenu, lepo smo se proveli. Uživali smo da se takmičimo, u treningu pre toga, spremanjem za dubl meč. Pričali smo o taktici, tenisu tih četiri, pet dana, zatim o životu, porodici, različitim stvarima. Poštovanje prema njemu mi je poraslo posle toga, bar sa moje strane i mislim da je to ojačalo naš odnos. Ali neće uticati na naše rivalstvo, kada igramo jedan protiv drugog svako će hteti da pobedi i to se neće promeniti – zaključio je srpski igrač.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.