U trendu

Đoković: Sve što se dešavalo u Australiji prošle godine ostavilo je traga na meni

MELBURN – Srpski teniser Novak Đoković priznao je da mu je trijumf nad Grkom Stefanosom Cicipasem u finalu Australijan opena jedna od najvažnijih pobeda u karijeri.

Đoković je danas osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Srbin je po deseti put u karijeri osvojio Australijan open, a ujedno je stigao do 22. grend slem trofeja.

Đoković je u razgovoru na televiziji Eurosport istakao da se trenutno oseća kao izduvani balon posle svega što se dešavalo prošle godine u Australiji.

„Sve u tom spektru, od najboljeg do najgoreg, za mene što se tiče emocija, ovo jeste jedna od najvažnijih pobeda za mene. Sve što se dešavalo u Australiji prošle godine, van terena, ostavilo je traga na meni. Osećao sam veliki pritisak, a sada osećam olakšanje. Sada sam kao balon, koji se izduvao“, istakao je Đoković.

On je na sebi imao jaknu sa brojem 22, koji označava broj osvojenih grend slem titula.

„Ne znam, nemam pojma, nisam znao ništa o ovoj jakni. Uzeo sam drugu jaknu za ceremoniju, ali mi je tim dao ovu jaknu. Hvala im na tome. Radim kao i svi ostali, treniram, bez te posvećenosti i pametnog rada, nema uspeha. Uspeo sam tokom godina da nađem formulu za uspeh, na način da radim sa svojim timom, da poboljšam svoju igru i stremim da budem bolji. Mentatitet i sve to je urodilo plodom. Jako sam srećan“, rekao je Đoković, koji je najavio da će večeras slaviti sa srpskim navijačima u Melburnu.

Đoković će od sutra zvanično preuzeti prvo mesto na ATP listi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar