U trendu

Đoković teško podneo poraz: Izvinjavam se svima (foto)

Prvi teniser sveta Novak Đoković teško je podneo poraz od Huana Martina Del Potra, i izvinio se svojim navijačima zbog eliminacije u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

„Sve čestitke Delpu. Sjajan momak, još bolji teniser. Imao je mnogo poteškoća sa povredama godinama, sigurno je nedostajao tenisu, jer videli ste šta može da odigra, pogotovu sa te forhend strane“, rekao je Đoković posle meča.

Argentinac je danas pobedio u dva seta, 7:6, 7:6.

„Igrao je bolje u presudnim momentima. Sve što mi preostaje je da mu skinem kapu i čestitam na izvanrednom nastupu. Naravno da je ovo jako težak poraz, ako ne i najteži u mojoj karijeri“, rekao je Đoković.

U razgovoru sa novinarima bilo je vidno koliiko mu je teško pao ovaj poraz, što Đoković nije krio.

„Sigurno ovo nije poslednji moj poraz, niti sam ja poslednji teniser i sportista koji je izgubio na Olimpijskim igrama, ali sad ovako posle meča…boli užasno. Boli jer su se mnogi ljudi oslanjali na mene. Ja im se izvinjavam što sam ih izneverio. To je sport, idemo dalje“, rekao je Đoković.

Srpski reprezentativac neočekivano je pričao i o svojoj karijeri i tako pokazao koliko mu je teško pao ovaj poraz.

„Neću da zvučim kao da kukam. Ceo život, sve što sam postigao u karijeri su mi podarili bog i život i ja sam izuzetno zahvalan na tome. To je nešto neverovatno što sam doživeo do sada u karijeri. Ove Igre su bile tako željno iščekivane, nisam mogao da pružim svoj maksimum i prikažem svoj tenis. Ne tražim izgovor, ali eto. Tužno je na ovaj način završiti“, rekao je Đoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.