U trendu

Đoković: U jednom trenutku nisam govorio sa Federerom i Nadalom

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal obeležili su prethodnih 15 godina tenisa. Van terena su se slagali sjajno, ali tokom turnira bili su ljuti rivali.

Govoreći o svom odnosu sa Federerom i Nadalom, najbolji srpski teniser je nedavno izjavio: – Sa Rafom sam se zbližio naročito na egzibicijama 2013. godine kada smo igrali u Južnoj Americi – rekao je Novak, a prenosi Tennisworldusa.org. – Što se tiče Federera, mi gajimo veliko poštovanje jedan prema drugom. Davao mi je savete o očinstvu. Dobro je za naš sport slati poruke o međusobnom uvažavanju.

Novak je zatim otkrio da je bilo i neslaganja među velikom trojkom.

– Prošli smo periode kada je sve bilo sjajno, ali i periode kada prvi nije razgovarao sa drugim, a drugi nije razgovarao sa trećim. Ali, u suštini, sve je oduvek bilo fer.

S druge strane, Nadal je na pitanje kako će se na ovu neverovatnu eru muškog tenisa gledati za 20 godina, rekao:

– Ja uvek govorim isto. Ne želim da budem arogantan. Ne volim da pričam o ovoj epohi istorije tenisa čiji sam deo jer će zvučati arogantno ako kažem da je neverovatna. Mnoge epohe su sjajne. Imali smo mnogo fantastičnih godina u tenisu. Smatram da je ova era posebna zbog najboljih igrača na svetu koji su sposobni da dođu do kraja većine turnira. To je stvorilo teniske klasike, sjajne borbe. Ali na kraju, mnogo je kvalifikovanih novinara i bivših igrača koji će analizirati ovu eru bolje od mene, koji sam deo nje – objasnio je trenutno prvi igrač sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.