U trendu

Đoković za dve nedelje gubi broj 1 na ovogodišnjoj ATP listi?

Novak Đoković će zbog umora preskočiti Rodžers Cup u Montrealu, turnir koji je osvajao četiri puta. To će ugroziti njegovu vodeću poziciju na ATP listi za 2019. godinu.

U tenisu postoje dve liste – ATP i ATP Race. Na prvoj su ukupni bodovi osvojeni u poslednjih 365 dana, a druga pokazuje samo skor u toku kalendarske godine. Na kraju svake teniske godine liste se, naravno, izjednače.

Đoković je dosad u 2019. godini osvojio 6.725 bodova, 500 bodova više od Rafaela Nadala koji se nalazi na drugom mestu. U borbu za prvu poziciju može se uključiti i Rodžer Federer, koji ima 5.060 bodova, ali on će poput Đokovića propustiti Montreal i priliku za osvajanje 1000 bodova.

Nadal tako u Kanadi, gde turnir počinje 3. avgusta, može titulom (imao bi tada 7.225 bodova) ili finalom (imao bi 6.825 bodova) da preskoči Noleta i u boljoj poziciji dočeka US Open, poslednji Grend Slem godine.

Đokovićeva prednost u odnosu na Nadala je na ATP listi mnogo veća. U poslednjih godinu dana skupio je 12.415 bodova, dok Nadal ima 7.945.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.