U trendu

Djoković zadovoljan igrom protiv Karaceva i plasmanom u finale Australijan opena

Prvi teniser sveta Novak Djoković rekao je da je danas u polufinalu protiv Rusa Aslana Karaceva odigrao najbolji meč na ovogodišnjem Australijen openu.

„Ovo je bilo moje najbolje izdanje do sada na turniru, pred najbitniji meč. Biće svakako težak, bilo da su Cicipas ili Medvedev. I jedan i drugi igraju sjajan tenis, analiziraćemo taj duel. U subotu ću trenirati pred finale, ali je prioritet da se napune baterije. Igrao sam dovoljno mečeva i dovoljno sam trenirao, spreman sam“, rekao je Djoković posle meča.

Djoković se plasirao u deveto finale Australijan opena pošto je pobedio 114. igrača sveta Karaceva sa 6:3, 6:4, 6:2.

Prvi teniser sveta čestitao je Karacevu na dobroj igri na debiju u Melburnu i plasmanu u polufinale.

„Očekivao sam da igra na visokom nivou. Gledao sam kako igra protiv dobro rangiranih igrača, sjajno udara lopticu, jak je, ima servis, većinu riterna je vratio. Morao sam da budem spreman. Do 3:3 stvari su bile dobre, u završnici drugog seta sam odigrao jedan slabiji gem sa novim loptama, dao sam mu priliku da igra, malo sam precenio tvrdoću lopti, dolazile su pod različitom rotacijom i počeo sam da igram predvidivo“, naveo je.

„Želeo sam da budem strpljiv, da konstruišem poene, a ne odmah da idem po njih i pokušavam nešto ako nisam postavljen kako treba. Dobro sam se kretao, bez bolova, zadovoljan sam svojim izdanjem“, dodao je osvajač 17 grend slem titula.

On je rekao da se posle povrede koju je zadobio prošlog petka dobro oseća i da nije trenirao u danima izmedju mečeva. Dodao je da će sa svojim timom razgovarati oko pripreme i da planira da trenira u subotu, dan uoči finala.

„Dobro sam se osećao, mogao sam da zamahnem bez bola da udaram lopticu i ovo je pravi trenutak za mene da bude tako. Oduševljen sam zbog toga“, rekao je branilac titule.

On će u nedelju od 9.30 u finalu igrati protiv boljeg iz meča Rusa Danila Medvedeva i Grka Stefanosa Cicipasa. Medvedev i Cicipas igraju u petak od 9.30.

Cicipas je u sredu posle velikog preokreta pobedio Španca Rafaela Nadala u pet setova, a Djoković je rekao da je gledao deo tog meča.

„Stefanos je uradio sjajnu stvar. Rafa je dominirao, ali su se stvari okrenule. Igrao je dobar taj brejk i pobedio. Taj meč je bio kvalitetan, verovatno najbolji na turniru, igrali su na visokom nivou. Medvedev verovatno igra na najvišem nivou, u poslednja tri meseca je u fantastičnoj seriji, pobede u dvorani, ATP finale. Očekujem visok nivo od obojice, treba uzeti kokice i uživati“, naveo je Djoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.