U trendu

Đoković zamrzava ruku na 48 sati (foto)

Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena pobedivši Argentinga Huana Ignasija Londera, a tokom meča u nekoliko navrata tražio medicinsku pomoć zbog bolova u ramenu, što je zabrinulo njegove navijače.

Posle meča najbolji teniser sveta otkrio je kako će se boriti sa bolovima koje oseća.

– Verovatno ću zamrznuti ruku na 48 sati da vidim kako će reagovati. To je definitivno uticalo na moj servis i na bekhend, ali razumite da ne želim da mnogo govorim o tome – rekao je Novak i čestitao protivniku na pruženom otporu.

– Bila je ovo pobeda u tri seta, ali meč je bio prilično težak.

O povredi je otkrio još nekoliko detalja, priznavši da se sa njom bori par nedelja.

– Ovo je novi osećaj sa kojim se ranije nisam susretao u karijeri, ali muči me već nekoliko nedelja, tako da u tom smislu nije nov. Bol je tu, nekad jača, nekad slabija.

Ono što sam danas osetio bilo je oštro i nepredvidivo. Nisam to iskusio mnogo puta u karijeri, ali bilo je nekih situacija kada sam, kao i skoro svako ko se profesionalno bavi tenisom, morao da se suprotstavim bolu i nađem način da završim meč, a to sam i sada uradio.

Na kraju je izrazio nadu da će problem koji ga muči uspeti da reši u narednih dva dana.

– Dobra stvar na Gren slemovima je što imate dan pauze između mečeva, tako da se nadam da ću uz odgovarajuću medicinsku negu i tretmane uspeti da poboljšam svoje fizičko stanje – zaključio je Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar