Djordjević: Čovek ne može na sve da utiče

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Djordjević rekao je danas da „polako počinje“ takmičarska ozbiljnost i da će Trofej Beograda biti dobra provera pred Evropsko prvenstvo.

„Polako počinje takmičarska ozbiljnost. Igrači su u dobrom ritmu završili pripeme. Imamo dobar ljudski i igrački kvalitet. Veliki deo našeg posla je da eliminišemo probleme, ali čovek ne može na sve utiče“, rekao je Djordjević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija će za vikend s reprezentacijama Crne Gore i Grčke učestvovati na turniru Trofej Beograda.

Djordjević je naveo da će predstojeći turnir biti veoma jak i dobra provera.

Pored od ranije povredjenih Nemanje Nedovića i Marka Simonovića, van trenažnog procesa je i Miroslav Raduljica.

„Osim Nedovića i Simonovića, kao i Raduljice koji će danas početi da trenira, nema ozbiljnijih problema. Oni su i dalje deo ekipe, tako živimo i radimo“, istakao je Djordjević.

Nedović ima problema s ramenom i 14. ili 15. avgusta posle druge magnetne rezonance će biti poznato da li će Djordjević moći da ga sačeka.

Djordjević je rekao da je Evropsko prvenstvo veoma jako takmičenje na kojem nema favrita.

Selektor Srbije je kazao da njegova ekipa ima mnogo problema sa adaptacijom na vremenske uslove u Beogradu.

„Biće problema sa adaptacijom na klimatske uslove, s obzirom na nestvarno ludo vreme u Beogradu koje, pre svega, ne odgovara igračima. Ovo je za nas mnogo teška provera u ovom trenutku, jer smo koliko juče sišli sa planine. Nismo imali utakmica osim protiv univerzitetske selekcije“, kazao je on.

Djordjević je imao samo reči hvale za selektora Crne Gore Bogdana Tanjevića, za koga je rekao da je uz još nekoliko trenera njegovu generaciju „izveo na pravi put“.

„Čast mi je da sedim pored legende svetske košarke. Crna Gora se brzinom svetlosti diže vizijom Tanjevića“, rekao je Djordjević.

Srbija će prvu utakmicu na Trofeju Beograda igrati u subotu od 21.00 protiv Grčke, a dan kasnije u istom terminu protiv Crne Gore.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike