U trendu

Djordjević: Igrali smo timski

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe u današnjoj pobedi protiv Velike Britanije i dodao da se ne opterećuje ko će biti rival u osminifinala Evropskog prvenstva.

„Mislim da su svi dali jedan vleiki doprinos ovoj pobedi. Uradili su na dobar, pravi način, kroz energiju, kroz odboranu, baš ono što smo tražili“, rekao je Djordjević novinarima posle utakmice.

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je treću pobedu u Grupi D, pošto je danas pobedila Veliku Britaniju sa 82:68 u četvrtom kolu i tako osigurala plasman u osminu finala EP.

„Mnogo poštujem Britance, jer su svaku utakmicu ovde odigrali muški, bez predaje. Postizali su 84 poena u proseku, a mi smo ih spustili na 68. Jasno je bilo da smo kvalitetniji tim, ali znao sam da nijednog trenutka nećemo smeti da se opustimo, a igrači su to ispoštovali“, rekao je Djordjević.

On je dodao da ga raduje što je igrano timski, što je ostvareno 27 asistencija, kao i veliki broj skokova.

Djordjević je kazao da je ekipa pre svega pripremana da iznese prve tri utakmice na šampionatu, za koje je znao da će biti „energetski teške“ i da će tim osećati pritisak.

Srbija se posle današnje pobede nalazi u krugu reprezentacija sa skorom 3-1 i ukoliko posle petog kola bude poravnata sa Letonijom i Rusijom u osminu finala će kao prva u grupi.

Poslednju utakmicu u Grupi D selekcija Srbije igra u četvrtak od 16.15, a da bi bila prva u grupi potrebno je da pobedi Belgiju i da Letonija savlada Tursku.

„Nema kalkulacija, kada smo mi kalkulisali?! Niti imamo pravo na to, niti interes. Naša obaveua je da uvek idemo na pobedu. To jedino imamo kao zadatak. Ko god da dodje, dobrodošao je. Svakog poštujemo, nikoga se ne bojimo“, zaključio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.