Djordjević: Letonija rival za respekt

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da njegovu ekipu na početku Evropskog prvenstva čeka teška utakmica protiv Letonije jer je reč o „timu sa sjajnom hemijom“.

„Čeka nas teška utakmica. Letonija je ozbiljan protivnik, rival u poletu, tim sa sjajnom hemijom. Tri-četiri godine ih vodi isti trener, na prošlom EP su bili u istom sastavu kao sada. Fenomenalno kontrolišu loptu, izvanredni su šuteri i atletski dobra ekipa“, rekao je Djordjević, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Košarkaši Srbije sutra u Istanbulu počinju nastup na Evropskom prvenstvu utakmicom protiv Letonije. Meč je na programu od 16.00.

Pored Letonije, u Grupi D su i Velika Britanija, Rusija, domaćin Turska i Belgija.

„Sigurno je grupa jako teška, stvarno svako svakog može da pobedi. Odavno sam rekao da će na ovom EP da bude puno iznenadjenja, da će puno utakmica da se igra na jednu loptu, a tada znate da ne odlučuje samo kvalitet, već i dosta drugih aspekata“, rekao je Djordjević.

Reprezentacija Srbije u Tursku nije otputovala u najjačem sastavu što zbog povreda, što zbog otkaza, ali je Djordjević naveo da je njegov tim spreman, da je „igra postavljena“.

„Mi smo u poslednjem periodu za osam dana imali šest utakmica u kojima smo sve spremili, pred dve poslednje utakmice smo saznali neke stvari o odustajanjima. Prema tome, nemojte da mislite da postoje neki magični štapići u rukama bilo koga, ne samo kod nas u reprezentaciji, nego uopšteno. Košarka je vrlo jednostavna igra koju interpretiraju majstori, igrači koji imaju odredjene zadatke i odnos prema igri. Od toga polazim i na to se uvek vraćam. Posle turnira u Grčkoj smo imali samo još dva dana treninga. Prema tome, tu je igra postavljena. Imamo dosta opcija gde znamo šta i kako tražimo“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike