U trendu

Djordjević: Nadam se punoj dvorani na Trofeju Beograda

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da na predstojećem turniru „Trofej Beograda“ želi veliku podršku navijača i dodao da su igrači tokom priprema na Kopaoniku vredno trenirali.

„Posle perioda na planini, očekuje nas faza adaptacije i polako treba da ulazimo u takmičarski ritam. Ima još puno stvari na kojima treba da radimo, ali sve je to normalan proces priprema za veliko takmičenje. Već u prve dve utakmice na ‘Trofeju Beograda’ očekuju nas jaki protivnici“, rekao je Djordjević, a preneo je sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Košarkaše Srbije predstojećeg vikenda ulazi u seriju pripremnih utakmica, a prvi testovi su na predstojećem „Trofeju Beograda“, koji se od petka do nedelje igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

U petak 11. avgusta sastaju se Crna Gora i Grčka, u subotu 12. avgusta Srbija i Grčka, a u nedelju 13. avgusta Crna Gora i Srbija. Sve utakmice počinju u 21.00 sat.

Reprezentacija Srbije danas završava prvu fazu priprema za Evropski šampionat. Zbog velikih vrućina, stručni štab je produžio boravak na planini za nekoliko dana, pa se ekipa Aleksandra Đorđevića večeras u Beograd, posle više od dve nedelje provedene na Kopaoniku.

„Dobro smo radili na Kopaoniku. Kao i uvek, igrači su imali odličan odnos prema radu i dresu koji nose. Uslovi su bili besprekorni, organizacija priprema takodje“, rekao je Djordjević.

On je dodao da su pripreme reprezentacije poremetile povrede Marka Simonovića i Nemanje Nedovića u prvoj fazi priprema, dok je Miroslav Raduljica  imao manje zdravstvene probleme.

„Danas je svih 15 igrača treniralo i očekujem da će već od petka, posle slobodnog dana, i Raduljica trenirati punim intenzitetom“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.