Djordjević: Nova pobeda je najbolja stvar

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa ponovo pobedila Francusku, kao i da mu je čast što je na čelu tog tima.

“Nikoga nije lako pobediti na ovom nivou dva puta u tri dana. Mislim da je to jedna velika ‘pozitiva’, što izlazimo iz ova dva meča kao pobednici sa jednom od najjačih reprezentacija u Evropi. Vidimo fizički napor svih igrača, izuetno cenimo sve to. Jasno nam je pod kakvim naporom igraju igrači. To je jedna stvar o kkome tručni štab vodi računa”, rekao je Djordjević novinarima.

Srbija je večeras posle produžetka pobedila Francusku sa 94:88, dok je pre četiri dana slavila sa 79:77.

“Francuzi su ušli sa velikom željom. Imaju izuzetan tim. Primetna je velika želja kod igrača i  zajedništvo na kome insisitiramo. Jako lepo je biti deo ove grupe igrača koji žele i igraju svim srcem za Srbiju, ja sam ponosan što sam na čelu ove ekipe. Možda je najvažnije što smo pobedili ovakvu utakmicu, a dobili smo potvrdu”, rekao je Djordjević.

On je kazao da tim još nije u šuterskoj formi, ali je ocenio da će to doći.

“Zadovoljan sam jednom velikom željom igrača da igraju zajendo. Tražimo igru kroz zajedništvo, to je dobra stvar”, rekao je Djordjević.

Centar Miroslav Raduljica čestitao je svojim igračima na borbenosti.

“Teška utakmica za nas. Videli ste sa kojim žarom smo igrali, čestitam saigračima. Celu utgakmicu smo igrali na visokom nivou, sa energijom i željom. Bilo je grešaka, ali ovo je tek početak. Neki igrači nisu uspeli da se odmore i čestitam im na tome. Ova ekipa ne sme da ima izgovore, tako da ćemo da nastavimo da cepamo kao večeras”, rekao je Raduljica.

(Beta)

Ostavite komentar