Đorđević o otkazu: Neshvatljiva ljubomora

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da mu je menadžment Bajerna iz Minhena oduzeo šansu da sa tim klubom kruniše sjajnu sezonu i istakao da mu je odluka o „suspenziji“ uručena zbog „neshvatljive ljubomore“.

„Na žalost, prošle srede mi je oduzeta šansa da krunišemo ovu sjajnu sezonu i učinimo je još uspešnijom osvajanjem Bundeslige. Generalni menadžer kluba mi je saopštio da sam ‘suspendovan’ sa mesta šefa stručnog štaba, a kao razlog naveo nedostatak komunikacije s njim, na šta sam mu uzvratio jednostavno – osvajač Kupa Nemačke, polufinalista Evrokupa, prvi na tabeli Bundeslige sa 23 pobede i dva poraza“, naveo je Djordjević u saopštenju dostavljenom medijima.

Djordjević je, u prvom odbraćanju javnosti od kako je prošle nedelje dobio otkaz u Bajernu, naveo i da je najveći razlog što je klub ove sezone imao uspeha to što menadžment nije bio uključen u svakodnevnu rutinu tima.

„Tim je konačno imao spokojstvo, mirnoću i jako zajedništvo, bez čega je nemoguće osvajati trofeje. Tako snažna kohezija izmedju tima i stručnog stafa vodila je do najvećih klupskih rezultata, uprkos neshvatljivoj ljubomori dela menadžmenta koji nije mogao da se pomiri sa osećajem da se nalazi u senci“, rekao je Djordjević.

„Najžalije mi je to što nam je besramno oduzeto – zajedno sa svim članovima kluba, a posebno igračima – zasluženo pravo da proslavimo sa svojim navijačima u ‘Audi Domu’, trofej koji nikada nije osvojen u modernoj istoriji kluba – Kup Nemačke“, dodao je on.

Djordjević je istakao da je najveća nagrada koju jedan sportista može da dobije iskreni aplauz i priznanje navijača s kojima slavi uspehe.

„Iz neobjašnjivih razloga taj poseban osećaj zajedništva nam je uskraćen“, rekao je on.

Djordjević je naveo i da se od početka sezone „nije se osećala snažna podrška timu, uz neprestano ispoljavanje lične distance i negativnost koja se neprofesionalno ispoljavala prema ličnostima van kluba“.

„To je nepravedno eskaliralo otkazom treneru i delu trenerskog stafa umesto da se pomogne timu potpisivanjem jednog ili dvojice igrača, što je već bio dogovor pre finala nacionalnog kupa, da bismo nadoknadili teške povrede i umor nekih igrača iz prve petorke“, rekao je on.

Selektor Srbije je ocenio da bi Bajern Minhen trebalo da bude „iznad ovakvih manira, gde se dopušta lični napad i direktno poništavanje napornog rada mnogih ljudi, a ne samo trenera“.

„Pored toga što je ovo uvreda za zdrav razum, ovaj žestok napad nije usmeren samo na mene lično, već i na profesiju košarkaškog trenera“, dodao je.

Djordjević je zahvalio predsedniku Bajerna Uliju Henesu koji je, kako je naveo, „javno izrazio zadovoljstvo zbog najbolje sezone u istoriji KK Bajern“.

„Znajući to i znajući da je najveći i najvažniji posao trenera da ostavi tim boljim nego što ga je zatekao ranije, smatram da sam sasvim ispunio tu misiju“, rekao je Djordjević.

„Ovogodišnji rezultati, pobednik Kupa Nemačke (prvi trofej posle 50 godina), polufinalista Evrokupa (najbolji rezultat ikada) i 1. mesto u Bundesligi u kojoj klub dominira od početka, govore sami za sebe“, dodao je on.

Djordjević uputio zahvalnost svom trenerskom, medicinskom i čitavom stručnom štabu, ali najviše igračima „za najveći mogući profesionalizam, posvećenosti i emocije koje smo medjusobno i nesebično delili svakoga dana“.

„Sve vas cenim“, poručio je Djordjević.

Zahvalio je i svom protivnicima, kolegama i medijima na podršci i sjajnim rečima, kao i navijačima Bajerna za „bezuslovnu podršku i ljubav“.

„Nadam se da ste uživali u borbama i pobedama našeg tima jednako kao i ja, pošto je ovo istorijska sezona“, naveo je Djordjević.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike