Djordjević: Ovo je pravi duh reprezentacije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da je zadovoljan grupnom fazom Evropskog prvenstva i da ga raduje rast forme.

„Pozitivna je ocena. Pokazali smo dobro lice, veliku želju i borbenost. Ovo je pravi duh reprezentacije Srbije i to me raduje. Svaka utakmica je pokazala da forma raste“, rekao je Djordjević novinarima posle utakmice u Istanbulu.

Reprezentacija Srbije je savladala Belgiju sa 74:54 i posle pet utakmica ima četiri pobede.

Mesto na tabeli biće definisano posle večerašnje utakmice Letonija – Turska, kada će Srbija saznati i rivala u osmini finala.

Djordjević je naveo da „kalkulacije kod njega ne postoje“ i da to ne zanima njegovu ekipu.

„Gledamo samo u svoj tanjir. Imamo svoje stvari koje nam daju snagu i sigurnost. Vodimo računa o protivniku, ali je suština da smo sigurni u sebe“, rekao je Djordjević.

Selektor je kazao da misli da je protiv Belgije bila „najbolja odbrana do sada“.

„Jako dobra odbrana, 40 minuta dobrog intenziteta, što se videlo na terenu. Igrači pričaju medju sobom, to me veoma raduje. Veoma su koncentrisani“, kazao je Djordjević.

Pohvalio je Bogdana Bogdanovića, koji je igrao plejmejkera i zabeležio devet asistencija.

„Dobro je da Bogdan ima i tu ulogu. Na početku se nepotrebno opteretio koševima. On je polivalentan igrač i može da napravi devet asistencija, što nam mnogo znači. Fokusiran je na igru, ne samo svoju“, rekao je Djordjević.

On je kazao da mu je drago što je skok u napadu postao „zaštitni znak“ njegove reprezentacije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike