Djordjević: Polako ujednačavamo formu igrača

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da se njegova ekipa posle napornih i teških sezona polako uigrava i ponovo ulazi u formu, kao i da su predstojeće dve utakmice u kvalifikacijama najbitnije do sada.

„Polako smo uspeli da to ujednačimo i da forma bude na nekom istom nivou. Bile su veoma zahtevne i teške ove mini pripreme, ali recepta nema, jer smo radili sa njima onako kako su završavali svoje sezone i pokušali da ih sve dovedemo na odredjeni nivo takmičarske forme koja je svima potrebna“, rekao je Djordjević novinarima u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, veoma je teško ujednačiti formu reprezentacije nakon odigranih dugačkih sezona i plej-of utakmica, i ponovo uključiti igrače u još jedan takmičarski zahtev.

Reprezentacija će u petak, 29. juna u Tibilisiju igrati protiv Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, a u ponedeljak 2. juna u Novom Sadu protiv selekcije Nemačke u velikoj dvorani SPENS-a.

Za utakmicu u Novom Sadu prodato je više od 5.000 ulaznica, a ostalo je još oko 1.000 karata.

Kako je Djordjević objasnio, dve naredne utakmice su „najvažnije u kvalifikacijama“, a pre svega ona sa Gruzijom, jer taj tim kroz utakmicu sa Srbijom, a kasnije i sa Austrijom, „traži odredjeni broj pobeda koje će preneti u drugu fazu takmičenja“.

On je kazao da je Košarkaški savez Srbije obezbedio odlične uslove reprezentaciji za sve utakmice.

Djordjević je rekao da je reprezentacija Gruzije izuzetno težak protivnik, te da je njihov igrač Tornike Šengelija, koji će biti u sastavu, upravo završio „izuzetnu sezonu“.

„Sa druge strane tu je Nemačka, koja sa izuzetnim entuzijzmom igra kvalifikacije, a i oni će doći u punom sastavu. Očekujem da će ta utakmica u Novom Sadu biti sjajna. Zao mi je samo što na teren tada ne možemo da postavimo sve naše najbolje igrače, ali oni koji mogu i hoće, to su najboljih 12 koji će izaći na teren, a mi ćemo tako pristupiti obema utakmicama“, rekao je Djordjević.

Kako je kazao, Stevan Jelovac doživeo je juče lakšu povredu skočnog zgloba, ali se nada da će on nastaviti s treninzima, odmah sinoć i danas je primio terapije.

„On je veoma važan šraf našeg mehanizma, jer je igrač na poziciji četiri koji može da odgovori dominantnim igračima iz protivničkih timova. Bio sam zabrinut juče i nije mi se svidela ta povreda, istu povredu ima i Gagić, Milutinov takodje ima malih problema. To su hronične povrede koje imaju igrači i teško ih je rešiti u hodu i ovako kratkom vremenu“, rekao je Djordjević.

Dodao je da će u narednim utakmicama reprezentacija moći da računa na Bobana Marjanovića, koji se kasnije priključio i od 25. juna je u trenažnom procesu sa ostatkom tima.

„Sigurno da mu fale utakmice i takmičarska forma, ali daće sve od sebe da pruži maksimum u ekipi. Odradio je nekoliko treninga i fizički je na zavidnom nivou“, dodao je Djordjević.

On je i poželeo sreću fudbalskoj reprezentaciji Srbije protiv Brazil u večerašnjoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

„Veliki sam navijač fudbalske reprezentacije u ovom momentu. Mir u glavi, vatra u srcu, vera u sebe, to je moja poruka. Ne postoji bolja utakmica i bolja pozornica fubalsku reprezentaciju Srbije od ove protiv Brazila, jer može da nas dovede do velikog rezultata“, kazao je selektor Djordjević.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike