U trendu

Djordjević: Sada ne smemo da stanemo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da je njegova ekipa do sada dobro igrala na Evropskom prvenstvu i da ne sme da stane.

„Uradili smo dobar posao do sada, ali bih podvukao to – do sada. Idemo dalje. Zasluženo smo u finalu. Momci su od prvog dana treningom i odnosom prema radu došli do svega ovoga. Bili su ozbiljni i profesionalni i ovo je potvrda takvog odnosa prema poslu kojim se bavimo“, rekao je Djordjević novinarima u Istanbulu.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u kojem će sutra od 20.30 igrati protiv Slovenije.

„Smatram da smo pokazali mnogo, ali ne sve. Mislim da još imamo prostora da poboljšamo igru, bez obzira što je u nekim momentima ona, pre svega u odbrani, bila na dosta visokom nivou. To mora i dalje da bude cilj. Momci moraju da shvate da jedino odbranom možemo da dodjemo do trofeja. Za ovo radimo, za ovo se spremamo, ovo sanjamo. Igrači sanjaju o ovome, ne smemo da stanemo na ovome“, istakao je selektor Srbije.

Djordjević je naveo da je i Slovenija apsolutno zasluženo u finalu, da je pokazala impresivnu košarku na šampionatu.

„Slovenija je igrala impresivno u odnosu na protivnika koji im je dozvolio da igraju impresivno. Tačka. Mi smo drugi protivnik, mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo na teren sa našim oružjem, pa izvolite… Kome je drago, neka dodje u bitku. Ne možemo sigurno da ih pustimo i da gledamo kako oni to lepo izvode. Sigurnost, hrabrost, ništa drugo“, rekao je selektor.

Upitan da li će njegova ekipa biti u prednosti zbog toga što je već igrala velika finala za razliku od Slovenije, Djordjević je rekao da ne zna koliko će to imati uticaja na sutrašnji meč.

„Sigurno da postoji jedan promil uticaja, ali mislim da nije najbitniji. Ovo je jedna utakmica… Ja nisam pametan da nešto kažem drugačije od toga. Mislim da su ovo vrhunski igrači čim igraju finale Evropskog prvenstva, kod njih ne postoji trema“, kazao je Djordjević i dodao da veliki uticaj neće imati ni to što će Slovenci imati dan više za odmor.

Djordjević se potom i našalio.

„Znate ono u Americi kad seku mrežice kada osvoje titulu? Pa, možda Slovenci treba da ponesu celu tablu. Ja u svojoj karijeri nisam video ovoliko šutova za tri poena o tablu!“, rekao je Djordjević.

U sutrašnjem finalu očekuje se da obe selekcije imaju veliku podršku sa tribina. Selektor Srbije je na kraju imao poruku i za navijače.

„Znam da imamo jednu zastavu koja je veća od one slovenačke što sam video pre neki dan. E, nju bih voleo da vidim u nedelju, da prekrije celu tribinu“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)