U trendu

Đorđević skratio spisak: Bogdanović, Bjelica, Nedović..

BEOGRAD – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak na 16 košarkaša za utakmice protiv Grčke i Estonije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini.

Kao što je Đorđević juče potvrdio, nema tandema Los Anđeles Klipersa Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića, kao ni Nikole Jokića iz Denvera, ali su tu iz NBA lige članovi Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Na spisku su: Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Nemanja Nedović (Armani Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Efes), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Uroš Luković (Mornar) i Ilija Đoković (Borac Čačak).

Okupljanje reprezentativca zakazano je za nedelju u Beogradu, dok su utakmice na programu 13. septembra na Kritu protiv Grčke i tri dana kasnije protiv Estonije u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.