Đorđević: Veliki izazov pred nama u Grčkoj

BEOGRAD – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pred gostovanje Grčkoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini izjavio je da ekipu očekuje veoma veliki izazov i ocenio da je prednost rivala uigranost, jer dugo igraju zajedno.

„Veoma veliki izazov je pred nama, svi su željni utakmica, pogotovo igrači iz NBA, čak i Nikola Kalinić koji od 18. aprila nije odigrao utakmicu. Imali smo različit nivo spremnosti igrača, probali smo da ih dovedemo na sličan nivo forme, ali mislim da su svi u istom problemu, pa i reprezentacija Grčke. Pogledali smo dve njihove pripremne utakmice, sa Crnom Gorom i Francuzima, mi smo imali jednu sa Mađarima, što je bio samo jači trening za nas“, rekao je sinoć Đorđević novinarima u hali „Aleksandar Nikolić“.

Dodao je da je Grčka rrival za respekt, posebno zbog uigranosti.

„Dugo godina igraju zajedno, imaće fenomenalnu atmosferu, vraćaju se ponovo na Krit, na to moramo da budemo spremni. Janis Burusis koji igra sa velikim iskustvom, atletizam Janisa Antetokounmpa, Mitoglu koji je novo ime u reprezentaciji, igraju sve igrači iz Evrolige sa dugogodišnjim iskustvom, Papapetrou, Printezis, Mandzaris. Imaju karakter, svaki put dolaze do osmine finala, četvrtfinala. Sada igraju rasterećeni jer imaju maksimalan učinak iz prethodne grupe“kazao je Đorđević.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, selektor je rekao da nema većih problema.

„Raduljica je imao temperaturu, juče sa treninga otišao je da primi infuziju, Bjelica je imao problem s vratom, danas je skinuo kragnu, Miciću je danas bio prvi trening, ostali su više-manje u nekoj normali. Vasilije Micić je isto par dana propustio od juče je u trenažnom procesu“, zaključio je Đorđević.

Srbija u četvrtak igra protiv Grčke u Iraklonu, a tri dana kasnije u Beogradu dočekuje selekciju Estonije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike