U trendu

Djordjević zadovoljan, hvali tim

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da je zadovoljan nastupom svoje ekipe u pobedi nad Češkom u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira, i kazao je da veruje da je tim „dovoljno pametan“ da ne poleti pred finale.

„Ušli smo u meč na pravi način, sa jasnom slikom kako treba da igramo protiv Češke. Mislim da su igrači bili koncentrisani od početka, pre svega u odbrani. Posle toga su došle saradnje i došao je do izražaja naš napadački talenat. Nismo težili nekim atrakcijama na terenu, ali su i one došle“, rekao je Djordjević novinarima posle meča.

Srbija je večeras pobedila Češku sa 96:72 i tako izborila plasman u finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira, u kome će igrati protiv Portorika. „Orlovi“ su u prvom kolu pobedili svog rivala u finalu sa 87:81. Pobednik tog meča ići će na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

„Mi zajedno igramo košarku, što pokazuje ovih 28 asistencija. Kada bi postojale asistencije u odbrani, mislim da bi ih bilo isto toliko. Vidi se da momci ginu jedni za druge i da ostavljaju poslednji atom na terenu. Mislim da smo svi dovoljno pametni da znamo da nema zaletanja. Ponašaćemo se kao da nismo igrali prvu utakmicu. Sutrašnji meč će biti potpuno drugačiji nego prvi. Ovo je velika prilika i verujem da ćemo sutra odigrati najbolju partiju na turniru“, rekao je Djordjević.

Selektor i igrači više puta su isticali kako je svima san da zaigraju na Olimpijskim igrama.

„Ne treba da razmišljamo ni o čemu drugom osim o protivniku i o tome kako sručiti na teren sav kvalitet koji imamo. Dobro smo večeras raspodelili minute, iako je mnogo energije potrošeno. Znamo sve kvalitete Portorika, ali svesni smo i svojih kvaliteta. Spremićemo se da odigramo najbolje što možemo, jer je sutrašnji ulog veliki. Verujem da će utakmica biti sjajna“, rekao je Djordjević.

Nikola Kalinić ocenio je da ekipa nije odigrala savršenu utakmicu, ali da je ispunula svoj cilj.

„Sve što smo igrali do sada, imali smo neke prazne minute i periode loše igre, što je normalno jer smo malo trenirali, tako da ne može ništa biti savršeno. Ali, tu smo gde smo želei da budemo. Imamo jednu utakmicu do ispunjenja sna. Poznajemo Portoriko. Bez preterivanja i preteranog samopouzdanja, mislim da smo bolji od Portorika. Ako udjemo kako trebau meč i odigramo kako znamo, šanse su na našoj strani“, rekao je Kalinić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.