U trendu

Djukić očekuje tešku i neizvesnu utakmicu protiv Voždovca

Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je danas da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu protiv Voždovca u Super ligi Srbije i dodao da crno-beli na terenu treba da dokažu da su favoriti.

„Sutra nas očekuje težak meč, protiv jedne ozbiljne ekipe. To je ekipa koja voli da ima loptu i zaista mislim da će biti jedna otvorena, lepa i neizvesna utakmica“, rakao je Djukić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju ekipu Voždovca u utakmici četvrtog kola Super lige Srbije. Crno-beli posle prva tri kola imaju maksimalan učenik, dok je Voždovac ima dva trijumfa i remi.

„Sigurno da će to biti neizvestan meč jer je reč o dve ofanzivne ekipe, ekipe koje pritiskaju protivnika i ne daju mu da igra. Biće to utakmica puna intenziteta, brzih tranzicija“, rekao je Djukić.

Djukić je naveo da nikada ne beži od uloge favorita, ali da to ne znači ništa ako se ne pokaže na terenu.

„Rotacija će ponovo biti, pred nama su važni mečevi, tako da gde god možemo pokušavamo da odmorimo igrače. I ovog puta će biti promena, ali je najbitnije da se to ne oseti u igri“, rekao je trener Partizana.

Partizan u narednom periodu čeka težak raspored, mečevi protiv Videotona u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, a potom i derbi protiv Crvene zvezde.

Djukić je istakao da nema lakih utakmica, da su podjednako bile teške i utakmice protiv Mačve i Spartaka, i dodao da želi da njegova ekipa u svaki meč ulazi kao da igra protiv Real Madrida.

„Nema lakih protivnika, morate da odradite 90 minuta ako mislite danas da pobedite bilo koga. To je problem našeg fudbala. Problem je u glavi. Vi morate u svaku utakmicu da udjete maksimalno, kao da vam je protivnik u svakoj utakmici Real Madrid. Samo tako možete ići napred i napredovati kao ekipa. Ja zahtevam da moja ekipa u svaku utakmicu udje kao da je najteža“, rekao je Djukić.

Trener Partizana je naveo da Sejduba Suma svakoga dana poboljšava svoju formu, da ima odličan stav i da je zadovoljan njegovim učinkom.

Djukić je rekao da je Leandre Tavamba ima veliki prostor za napredovanje, ako „to shvati u svojoj glavi“ – da on u svaku utakmicu udje maksimalno, da bude konkretan, da se ne zabavlja, već da bude takmičarski igrač.

„Ima neverovatne fizičke predispozicije, fudbalsko znanje, oseća igru. Samo treba da on to shvati u svojoj glavi, da prebaci da je igrač za velika dela… Pokušaćemo da ga nateramo na to, jer mislimo da može da nam daje konkretnije stvari“, rekao je Djukić.

Na pitanje novinara šta je Partizan izgubio odlaskom Leonarda i za koga se otvorio prostor u timu njegovim odlaskom, Djukić je rekao: „Leonardo je dobar igrač, dao je mnogo ekipi. Ali, Partizan je veliki klub i mora da nadje načine kako da funkcioniše. Sigurno ćemo naći druga sredstva kako da Partizan bude konkurentan sa drugim ekipama“.

Utakmica izmedju Partizana i Voždovca igra se sutra od 20.00 na stadionu u Humskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.