U trendu

Djurovski: Moramo da nadjemo snagu posle izgubljene titule

Trener Crvene zvezde Boško Djurovski rekao je danas da očekuje da njegovi fudbaleri nadju snagu i motivaciju posle gubitka titule, kako bi pobedili Partizan i osvojili Kup Srbije.

„Očekujem da posle izgubljene titule nadjemo snagu i motivaciju da osvojimo trofej u Kupu. Očekujem poštenu borbu, pa neka pobedi bolji. Očekujem dobru utakmicu i spektakl, i svi akteri derbija moraju da budu na nivou“, rekao je Djurovski na konferenciji za novinare.

Zvezda će u subotu od 18.00 igrati protiv „večitog“ rivala Partizana finale Kupa Srbije na stadionu u Humskoj.

Crveno-bele je u prethodna tri derbija ove sezone vodio Miodrag Božović i Partizan ima dve pobede uz jednu nerešenu utakmicu.

„Gledao sam sve derbije ove sezone. Partizan ima svoju prepoznatljivu igru od kako je došao Marko Nikolić. Dobro su organizovani, ali probaćemo da izvućemo pouke iz ranijih poraza. Nisam dugo na klupi Zvezde, ali sam za kratko vreme uspeo da, nadam se, nešto popravim. Očekujem da igrači poslušaju šta tražim od njih pa ćemo videti šta će biti posle utakmice“, kazao je Djurovski.

On je kazao da je upoznat sa kvalitetom Partizana, ali da neće javno otkrivati mane „večitog“ rivala.

Trener Zvezde je naveo da igrači crveno-belih sami traže da vežbaju penale posle treninga i da „nema problema“ kada je o tome reč, kao i da je „u fudbalu sve moguće“.

Djurovski je istakao da pritisak ne bi trebalo da predstavlja problem.

„Ko ne može da podnese pritisak, ne treba da se bavi sportom ili igra u Zvezdi ili Partizanu. To ne igra ulogu. Igrači su ti koji ponašanjem treba da naprave razliku. Kao igrač i trener sam igrao finala, znam kakav je to osećaj, pogotovo za igrače Zvezde i Partizana kada se sastaju“, rekao je Djurovski.

Žrebom je odlučeno da će Partizan biti domaćin, a Djurovski je kazao da je želeo da se igra na stadionu Zvezde.

„Želeo sam da igramo na našem stadionu jer bi bilo više publike. Ali, ništa manje nisam zadovoljan što igramo na stadionu Partizana. Očekujem pun stadion“, dodao je trener crveno-belih.

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković rekao je da Partizan ima blagu psihološku prednost.

„Partizan ulazi sa blagom psihološkom prednošću. Ostala je još jedna utakmica na kraju, trofej je u pitanju, bez obzira na to što možda ima manji značaj od prvenstva. Samo to nam je ostalo i daćemo sve od sebe da osvojimo Kup. Fokusirani smo na teren i da odigramo što bolje“, rekao je Luković.

On je kazao da veće šanse ima ona ekipa koja „bude pametnija“ i koja zamisli bolje sprovede u delo.

„Utakmica sa Partizanom je posebna i definitivno najbolja za igranje. Ko bude koncentrisaniji, manje grešio i bolje ušao u utakmicu ima veće šanse da pobedi. Mi smo tu da poštujemo trenerove ideje“, kazao je Luković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar