U trendu

Doček za srpske košarkašice

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije svečano je dočekana u ponedeljak uveče u Beogradu, a nove evropske šampionke pozdravilo je više od 10.000 ljudi ispred gradske Skupštine.

Košarkašice su na terasu Starog dvora izašle sa srpskim zastavama i krunama, a okupljeni su ih pozdravili bakljama, vatrometom i skandiranjem.

Kapiten ekipe Milica Dabović zahvalila je navijačima, rekavši da je „najponosniji kapiten na svetu u ovom trenutku“, dok je njena sestra Ana dodala „i najbolji“.

„Želim samo da pozdravim Beograd, Srbiju i moj Herceg Novi. Nadam se da se opet vidimo ovde, možda čak i sledeće godine“, rekla je Ana Dabović, koja je proglašena za nakorisniju igračicu kontinentalnog šampionata.

Posebno oduševljenje bilo je kada je pred mikrofonom sa rečima „Srbijo, volim te“ izašla američka košarkašica koja nastupa za Srbiju Danijel Pejdž.

Članica idealne petorke kontinentalnog prvenstva Sonja Petrović kazala je da su ona i njene saigračice ostavljale srce na terenu tokom takmičenja.

„Koliko daješ toliko dobijaš, mi smo dale srce na terenu, a dočekom smo dobili ostvarenje snova. Hvala ti Beograde, hvala ti cela Srbijo“, kazala je Sonja Petrović.

Selektorka Marina Maljković poželela je novi doček u budućnosti.

„Imam samo jednu želju, a to je da Bog čuva ove devojke, kao i sve vas, i da se opet sretnemo na ovom istom mestu“, rekla je Maljkovićeva.

Srpske košarkašice su nakon obraćanja navijačima otpevale pesmu „Dobar dan“, koju su često pevale tokom takmičenja u Mađarskoj.

Košarkašice su do Skupštine srpske prestonice došle u otvorenom autobusu, koji je pratio veliki broj građana u automobilima i, većinom, na motorima.

Srpske košarkašice su u nedelju u finalu Evropskog prvenstva u Budimpešti pobedile Francusku sa 76:68.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar