U trendu

Dok njegovi saigrači odmaraju: Evo zašto srpski fudbaler praznike provodi u Etiopiji

Dok mnogi fudbaleri u zemljama koje slave Božić po gregorijanskom kalendaru praznične dane provode na egzotičnim destinacijama, bivši reprezentativac Srbije Neven Subotić boravi u Etiopiji kojoj već godinama njegova fondacija pomaže u izgradnji bunara za pijaću vodu.

– Ne postoji bolja alternativa za mene tokom praznika nego da dođem ovde i budem sa prijateljima. Osećam se kao kod kuće, jer sam sa sjajnim ljudima. Svi mi želimo da živimo u boljem svetu, a svima nam je isti cilj, da stvorimo svet u kojem će naša deca i sledeće generacije imati pristojan život – rekao je Subotić za nemački „Sport 1“.

Nedostatak vode za piće je u Etiopiji ogroman problem.

– Nekada su đaci putovali po nekoliko sati kako bi došli do vode za piće, zbog čega su propuštali časove. Ali, sada imaju higijenski ispravnu vodu i mogu da odlaze u školu na vreme.

U proteklih pet godina, zahvaljujući Subotićevoj fondaciji, izgrađeno je više od 100 bunara.

– Voda znači život. Svima je neophodno da imaju izvor, pogotovo ljudi u ruralnim sredinama. Voda je osnova njihovog zdravlja, obrazovanja, budućnosti – koga Etiopljani na svakom koraku dočekuju kao velikog spasioca. – Ispunjava me druženje sa tim ljudima, pogotovo decom. Igramo fudbal, smejemo se često i zaista uživam u tim trenucima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar