U trendu

Đoković: Bio sam ljut na sebe, ne na protivnika

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je novinarima posle meča osmine finala Ju-Es Opena da je bio ljut na sebe, a ne na svog protivnika Roberta Bautistu Aguta i da je zato slomio reket.

„Zašto bih bio ljut na Bautistu Aguta. On igra sjajno, koncentrisan je i zasluženo je dobio drugi set. Bio sam ljut na sebe. Iznervirao sam se što sam imao 4:2 i 15:40, a nisam to iskoristio i što sam izgubio pet uzastopnih gemova. Ne smem sebi to da dozvolim, ali to se dešava. Ja sam igrač koji pokazuje emocije“, rekao je Đoković novinarima u Njujorku.

On je tokom današnjeg meča, koji je dobio 6:3, 4:6, 6:4, 6:3, zgazio na rezervni rekt i tako ga slomio.

„Naravno da mi nije bilo lako u tim trenucima, ali sam pokušao da se saberem i da iskoristim iskustvo igranja u tačno ovakvim situacijama, tako da sam tačno znao šta da radim. Tako da je važno da sam pronašao načina da pobedim“, rekao je srpski reprezentativac.

Đoković je novinarima odgovorio da ispoljavanje emocija na taj način možda i nije prava stvar u tenisu.

„Nekada to pomaže, a nekad se okrene protiv tebe. Svako je drugačiji. Ne kažem da treba ovako da se radi, da se ovako iskazuju emocije. Nekada se baš ne ponosite stvarima koje radite. Ali, opet, važno je biti svestan onoga što radiš i vratiti se u meč i koncentrisati se“, rekao je Đoković.

„Atmosfera je bila živa, kao i uvek kada se igra na ‘Arturu Ešu’. Publika je stvarno živnula kada mi je oduzeo servis u drugom setu i tada smo imali pravi meč. Definitivno smo tada imali meč. Ako što sam rekao, trebalo je da odigram bolje na 4:2 u drugom setu, ali njemu svaka čast na borbi na tome što me je naterao da radim. Bio je ovo fizički težak meč. Igrali smo duže od tri sata i drago mi je što sam uspeo da ostanem čvrst“, rekao je Đoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar