U trendu

Đoković: Federer je igrao neverovatno, zaslužio je titulu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je večeras da je Rodžer Federer odigrao „neverovatno dobro“ i da je zasluženo osvojio titulu na turniru masters serije u Sinsinatiju.

„Rodžer je igrao neverovatno dobro i zaslužio je ovu titulu. Ovo je peti put da ovde igram u finalu, možda bi trebalo da sačekam da Rodžer ode u penziju da bi pobedio na ovom turniru. Ipak, dajem sve od sebe svaki put, ali danas zaista nije bio moj dan. Vratiću se iduće godine da osvojim ovu titulu, ali se nadam da će do tada nešto bolje da se desi za mene, za nekoliko dana u Njujorku“, rekao je Đoković posle meča.

Đoković nije uspeo danas da osvoji titulu na turniru masters serije u Sinsinatiju, pošto je u finalu izgubio od Federera sa 0:2, po setovima 6:7, 3:6.

Prvi teniser sveta nije uspeo da stigne do takozvanog „zlatnog mastersa“, pošto ni iz petog pokušaja nije osvojio titulu u Sinsinatiju, jedinu iz masters serije koja mu nedostaje.

Na drugoj strani, Federer je po sedmi put u karijeri osvojio Sinsinati, a današnji trofej mu je 87. u karijeri, odnosno 24. na turnirima iz masters serije.

„Pokušao sam da ga poremetim na drugom servisu i da dobro serviram, to je dosta dobro išlo. On je imao samo jedan loš potez početkom drugog seta i to je išlo meni u korist. Veliko mi je zadovoljstvo da igram ofanzivni tenis“, rekao je Federer.

Švajcarac je ovom pobedom preuzeo drugo mesto na ATP listi, tako da sa Đokovićem neće moći da se sretne do finala na predstojećem Otvorenom prvenstvu SAD.

„Ovo je bila dobra nedelja, ali u Njujorku neće biti iste lopte, isti teren, isti ambijent. Još je rano reći šta će se desiti na Ju-es openu. Biti broj dva u svetu zaista nije važno po mom mišljenju. Zar nije bolje suprostaviti se Novaku ranije u turniru nego u finalu? Ne znam, ali još ne mislim o tome, ima puno mečeva pre toga“, naveo je Federer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.