U trendu

Đoković i Nedovjesov otvaraju meč Srbije i Kazahstana

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Aleksandar Nedovjesov otvoriće meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Kazahstana, odlučeno je danas žrebom u Skupštini grada.

Duel Đokovića i Nedovjesova, koji će ući u istoriju kao prvi zvanični događaj u dvorani „Aleksandar Nikolić“ počinje sutra u 14 sati, a posle njih na teren će Viktor Troicki i Mihail Kukuškin.

U subotu od 15 sati na programu je dubl, za koji su prijavljeni Đoković i Nenad Zimonjić, odnosno Nedovjesov i Andrej Golubjev, dok će se u nedelju od 13 sati sastati Đoković – Kukuškin i Troicki – Nedovjesov.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je izvlačio parove, rekao je da će glavni grad ponovo biti sjajan organizator, kao što je to bio nedavno tokom šampionata Evrope u vaterpolu i futsalu.

„S obzirom na velike uspehe naših tenisera, koji su naibolji ambasadori, očekujemo da će hala biti dupke puna i da ćemo poslati pravu sliku u svet. Nadam se da ćemo pobediti, kao i poslednji put kada se igralo u Pioniru protiv Danske 4:1. Za nas u Beogradu je veoma važno da promovišemo grad i zemlju, budemo sportski centar regiona. Ovaj teniski meč će sigurno tome doprineti“, izjavio je Mali.

Đoković: Oprezan sam, nikada nisam igrao sa Nedovjesovim

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da sa malom dozom opreza čeka duel sa Kazahstancem Aleksandrom Nedovjesovim u Dejvis kupu, pre svega jer se do sada nisu sastajali.

Đoković i Nedovjesov, koji je do pre dve godine nastupao za Ukrajinu, sutra od 14 sati otvaraju duel dve selekcije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kuopa.

„Znam Nedovjesova još iz juniorskih dana, ali nismo se dugo videli. Gledao sam ga nekoliko puta, ali oprezan sam jer nikada nisam igrao protiv njega. Takve stvari mogu da dovedu iznenađenja“, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Prema njegovim rečima ekipa veoma motivisano dočekuje meč sa Kazahstancima u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

„Moramo da premostimo prvu prepreku, a raspored nam ne ide na ruku, posebno igračima koji igraju završnice turnira. Sledeća tri kola se igraju posle završetka gren slemova. Osvajali smo Dejvis kup, igrali finale i mislim da kod nas postoji sklad da igramo za zemlju i jedni za druge“.

On je naglasio da mu je čast što je među kandidatima za dobitnika Laureus nagrade.

„Počastvovan sam da se nalazim među kandidatima nagrade koju sam dva puta osvajao. Te dve nagrade su možda i najznačajnije na individualnom planu. Značilo bi mi da je još jednom osvojim Laureus, što bi bila kruna svega što uradio u 2015. godini“.

Posle njih na teren izlaze Viktor Troicki i Mihail Kukuškin, a srpski teniser ističe da zna kakav ga meč čeka.

„Dobro poznajem Kukuškina, znam šta se očekuje. Mislim da sam spreman za težak meč. Kukuškin dobro igra u dvoranskim mečevima, ali daću sve od sebe da pobedim“, poručio je Troicki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar