najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Đoković: Igrao sam igricu – viču Rodžer, a ja čujem Nole

Američki mediji nastavljaju sa divljenjem da pišu o najboljem teniseru sveta Novaku Đokovića, koji je u finalu US opena savladao ne samo po mnogima najboljeg igraca svih vremena Rodžera Federera, već i pravu vojsku od 23.000 navijača.

“US today” posle epske pobede Đokovića konstatuje da je vreme da se otvori diskusija o tome ko je “broj jedan” svih vremena.

“Njujork tajms” takođe traga za “tajnim oružjem” Đokovića i zakljucuje da je u pitanju njegov um.

“Rasprodat Artur Eš stadion zdušno je navijao protiv Đokovića, čak ga je ometao i prilikom servisa, sve s ciljem da se pogura Federer preko ciljne crte”, konstatuje “Njujork tajms” i prenosi reči Đokovića koji je u intervjuu otkrio da je sve vreme u stvari “igrao igricu protiv samog sebe”.

“Kad god bi oni vikali “Rodžer”, ja bih to u svojoj glavi preveo kao “Novak”, rekao je Đoković.

Američki list ocenjuje da je Novak protiv sebe imao jednu od najneprijateljskije raspoloženih publika u novijoj istoriji gre slem finala.

“Kapa dole pred Đokovićem koji je uspeo da se nosi sa svim tim, jer iskreno, nervi teško to mogu da podnesu”, priznao je jedan od trenera Federera Sebverin Luti.

“Njujork tajms” dalje navodi da je Đoković verovatno kroz čitavu svoju karijeru i teške uslove koje je imao morao da razvije pravi odbrambeni arsenal.

“Đoković mora da je razvio taj mehanizam kroz godine stalnih izazova – od detinjstva koje je proveo u Srbiji koja je bila u ratnom okruženju, do ekonomskih nedaća i ranog odvajanja od roditelja, kada je sam morao da traži mesto pod suncem”, ističe autor u  tekstu i onda postavlja pitanje – “Pogledajte ko je ponovo osvojio  tri od cetiri gren slem titule ove sezone, izgubivši samo u finalu Rolan Garosa. Pogledajte ko je sakupio rekordni broj od 16,.000 poena u kompjuterskom renkingu, najveći broj otkako se vrši ovakav način izračunavanja Pogledajte ko je već obezbedio mesto broj jedan na listi na kraju sezone”.

“Uspeo sam da naucicm kako da koristim sve ono sto sam već iskusio. Mislim da je moj karakter važan, ali isto tako i sve ono što sam proživeo. što mi je dalo snagu da se nosim sa okruženjem kakvo je bilo one noći u Njujorku”, rekao je Đoković.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Marina

    List “US today” kao da hvali nevaspitanje njujorške publike publike umesto da kaže da je takva masovna histerija američke publike na stadionu, i ovog puta a i inače, odraz odnosa američkog i uopšte svetskog javnog mnjenja prema Srbima i Srbiji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike