U trendu

Đoković: Nisam Supermen

Novak Đoković kaže da se ne oseća nepobedivim, iako je ove sezone već osvojio tri turnira – Dohu, Australijan open i Indijan Vels.

“Ne osećam se kao Supermen, iako volim taj film. Ne smatram se nepobedivim, iako je iza mene 15-20 najboljih meseci u mojoj karijeri i životu. Pokušavam da ovaj iskoristim period u kojem igram najbolje u karijeri i na vrhuncu sam u svakom smislu, da ostanem zdrav i da osvojim što je moguće više velikih trofeja“.

Đoković je do sada u Majamiju slavio pet puta, prenose mediji.

“Indijan Vels i Majami su dva turnira koja traju četiri nedelje, a igramo šest mečeva po turniru. To znači da imaš dovoljno vremena da se oporaviš između mečeva i da se spremiš za naredni – raspored je idealan, nije sve gusto kao na ostalim turnirima iz Masters 1000 serije koji traju po nedelju dana. Uz to, uvek je dobro vratiti se na teren na kojem sam imao toliko uspeha, pogotovo 2007. godine, kada sam ovde osvojio do tada za mene najveći trofej. Imam ta sećanja i ona mi pomažu“, rekao je Novak.

Posle pauze se na teren u Majamiju vraća Rodžer Federer, a na konstataciju novinara da je u Indijan Velsu bilo mnogo iznenađenja, Đoković kaže.

“Sve može da se desi, zato je i tenis takav sport – i slabiji može da pobedi ako mu određenog dana ide sve od ruke, a u tenisu je uvek nokaut sistem, zato je i atraktivan, jedinstven i zabavan. Naravno, očekujemo od najboljih da dođu do završnice, ali ništa nije zagarantovano. Sjajno je za tenis što se Rodžer vraća, biće veoma težak turnir“, zaključio je srpski teniser.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.