U trendu

Đoković: Ovo mi se nikad nije desilo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da mu se nikada u karijeri dogodilo da mu predaju tri meča, kao sada na US Openu.

Đokoviću je, posle Jiržija Veselog i Mihaila Južnjeg, predao i Žo Vilfred Conga pri vođstvu srpskog tenisera 6:3, 6:2 za plasman u polufinale US Opena.

„Najvažnije je da sam odigrao dobro i da sam u polufinalu. Nikada mi se nije desilo da na putu do polufinala doživim tri predaje rivala. Znam da nije lako igrati sa povredom i želim Congi brz oporavak. Sve je to sport“, rekao je Đoković posle meča.

On je dodao da ga ne brine to što je odigrao manje mečeva od očekivanih na US Openu.

„Baš mi je trebala ova situacija, imao sam probleme sa povredama prošlog meseca i bio mi je potreban odmor. Sad sam dobio dodatno vreme za oporavak i osećam se da sam blizu svog vrhunca“.

Đoković se u borbi za finale sastaje sa Francuzom Gaelom Monfisom, za koga je rekao da veoma ceni.

„Monfis je igrač kojeg bi rado gledao i platio kartu, jako je zanimljiv i uživa u tenisu. Sada izgleda znatno skoncentrisanije na terenu, posebno na betonu. On je veoma važan igrač za tenis, donosi pozitivnu energiju i drago mi je što beleži dobre rezultate. Koliko igra dobro na US Openu govori činjenica da nije izgubio set“, zaključio je Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.