Đoković: Ponosan sam na svoju zemlju i narod

Najbolji teniser sveta na svečanosti svoje Fondacije izjavio je da je ponosan na Srbiju i Srbe zbog načina na koji su se poneli prethodnih nedelja prema izbeglicama iz Sirije koje su stigle u našu zemlju.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je u Beogradu da je svakim danom sve ponosniji na svoj narod i svoju zemlju, uprkos ratovima, teškoj ekonomskoj situaciji i poremećenom sistemu vrednosti u poslednje tri decenije.

Foto: Beta

Foto: Beta

„Svakim danom sve više sam ponosan na svoj narod zbog načina na koji je Srbija reagovala prema aktuelnoj krizi sa izbeglcama. Srbija je možda jedina pokazala svoje gostoprimstvo i dostojanstveno se nosi sa ovim problemom. Možda i zbog svega što smo prošli u poslednjih 30 godina, naš narod se napatio i zato je iskazao svoju empatiju. Prihvatio ih je, pričao sa njima i portudio se maksimalno da pomogne“, rekao je Đoković na akademiji svoje Fondacije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

On je dodao da iako se već dugo bavi humanitarnim radom i sretao sa sa ljudima koji su u problemima, nikada nije bio tako dirnut kao pre nekoliko dana kada je u beogradskom hotelu Bristol posetio izbeglice iz Sirije.

„Nikada nisam bio toliko potresen i dirnut kao tog dana. To me je emotivno veoma pogodilo. Ali i pored svega preovladava ponos i sreća što je naš narod pokazao veliko srce“, rekao je najbolji teniser sveta.

„Ja možda i najbolje znam koliko znači podrška, jer sam je imao od moje porodice koja mi je omogućila da se bavim tenisom i ostvarim svoje snove. Upravo to jeste osnovni cilj Fondacije, da pomogne u obrazovanju mladih i da oni ostvare svoje snove“, poručio je Đoković, a prenose beogradski mediji.

Ostavite komentar

Ostavite komentar