najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Đoković: Ponosan sam na svoju zemlju i narod

Najbolji teniser sveta na svečanosti svoje Fondacije izjavio je da je ponosan na Srbiju i Srbe zbog načina na koji su se poneli prethodnih nedelja prema izbeglicama iz Sirije koje su stigle u našu zemlju.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je u Beogradu da je svakim danom sve ponosniji na svoj narod i svoju zemlju, uprkos ratovima, teškoj ekonomskoj situaciji i poremećenom sistemu vrednosti u poslednje tri decenije.

“Svakim danom sve više sam ponosan na svoj narod zbog načina na koji je Srbija reagovala prema aktuelnoj krizi sa izbeglcama. Srbija je možda jedina pokazala svoje gostoprimstvo i dostojanstveno se nosi sa ovim problemom. Možda i zbog svega što smo prošli u poslednjih 30 godina, naš narod se napatio i zato je iskazao svoju empatiju. Prihvatio ih je, pričao sa njima i portudio se maksimalno da pomogne”, rekao je Đoković na akademiji svoje Fondacije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

On je dodao da iako se već dugo bavi humanitarnim radom i sretao sa sa ljudima koji su u problemima, nikada nije bio tako dirnut kao pre nekoliko dana kada je u beogradskom hotelu Bristol posetio izbeglice iz Sirije.

“Nikada nisam bio toliko potresen i dirnut kao tog dana. To me je emotivno veoma pogodilo. Ali i pored svega preovladava ponos i sreća što je naš narod pokazao veliko srce”, rekao je najbolji teniser sveta.

“Ja možda i najbolje znam koliko znači podrška, jer sam je imao od moje porodice koja mi je omogućila da se bavim tenisom i ostvarim svoje snove. Upravo to jeste osnovni cilj Fondacije, da pomogne u obrazovanju mladih i da oni ostvare svoje snove”, poručio je Đoković, a prenose beogradski mediji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike