U trendu

Đoković: Prvo da se odmorim, biće sjajno protiv Federera

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je zadovoljan kao je odigrao protiv Kei Nišikorija, pogotovo servisom, kao i da mu je sada najvažnije da se odmori kako bi spremno dočekao polufinale protiv Rodžera Federera.

Đoković je posle nešto više od dva sata igre savladao Japanca 6:3, 6:2, 6:4 i očekuje ga 45. duel u karijeri protiv Švajcarca.

„Sa Rodžerom sam igrao 44 puta, sa Nadalom 45, skoro pola karijere proveo sam igrajući sa njima“, našalio se Đoković odmah posle meča sa Nišikorijem u Rod Lejver.

On je u razgovoru sa Džimom Kurijerom rekao da se raduje meču protiv Federera.

„To je uvek izazov, nema potrebe trošiti reči o tome šta je Federer uradio za naš sport u poslednjih 20 godina. Ja to izuzetno poštujem i sigurno ćemo imati sjajan meč“, rekao je Đoković i otkrio da ga 15-godišnji sin Stefan prepoznaje na televiziji i da, čim ga vidi, viče „mama, mama“.

Duel između Đokovića i Federera na programu je u petak, a trenutni međusobni skor je 22:22.

Đoković preko Nišikorija do polufinala, sledeći je Federer

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je danas savladao Japanca Kei Nišikorija 6:3, 6:2, 6:4.

Meč je trajao nešto više od dva sata, a Đoković sada u međusobnim duelima protiv Nišikorija vodi 6:2.

Srpski as briljantno je odigrao prva dva seta, dok je u trećem imao teži posao, pošto je dva puta izgubio svoj servis, ali i tri puta oduzeo servis rivalu.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera, koji je prethodno savladao Čeha Tomaša Berdiha 7:6 (7:4), 6:2, 6:4.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar