U trendu

Đoković u osmini finala Vimbldona posle pobede nad Tomićem

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Vimbldona, pošto je u trećem kolu savladao Australijanca Bernarda Tomića sa 3:0, u setovima 6:3, 6:3, 6:3.

Đoković je do četvrte pobede nad Tomićem u isto toliko duela došao posle sat i 32 minuta igre.

Prvi teniser sveta je odigrao svoj najbolji meč na ovogodišnjem Vimbldonu. On je u četvrtom gemu provog seta došao do dve vezane brejk, a iskoristio je prvu i oduzeo servis protivniku za vođstvo od 3:1. Nakon toga bio je izuzetno siguran na svoj servis, te je posle samo 28 minuta igre vodio sa 1:0 u setovima.

Serveri na obe strane su bili veoma sigurni na početku drugog seta, pa su samo dva poena u prvih šest gemova osvojili igrači koji su primali početni udarac. U sedmom gemu je Đoković napao servis Tomića i to mu se isplatilo, pošto je došao do drugog brejka na meču.

Potom je Đoković veoam brzo povećao prednost na 5:3, a onda je serijom grešaka Tomić još jednom izgubio svoj servis, te je tako srpski teniser vodio sa 2:0 u setovima.

Najviše uzbuđenja je viđeno u trećem setu, jer je napokon Tomić uspeo da bude konkurentan na servis Đokovića. Australijanc je već u prvom gemu došao do tri vezane brejk lopte, ali je prvi teniser sveta vezao pet poena i tako poveo sa 1:0.

Đoković je Australijancu servis oduzeo u šestom gemu, a iskoristio je tek pet brejk loptu. Tomić do kraja susreta nije imao odgovor, pa je tako prvi teniser sveta izborio plasman u osminu finala.

Đokoivć će se u osmini finala sastati sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike, koji je u trećem kolu savladao Argentinca Leonardo Majera sa 3:0 u setovima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.