U trendu

Đoković u polufinalu Montreala u singlu i u dublu

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Montrealu pošto je noćas pobedio 87. na ATP listi Letonca Ernesta Gulbisa sa 2:1 u setovima (5:7, 7:6, 6:1).

Đoković je dobro počeo prvi set, posle brejka u šestom gemu poveo je sa 4:2, ali je Gulbis odmah vratio brejk, osvojio gem na svoj servis i izjednačio. Letonac je zatim u 11. gemu ponovo oduzeo servis srpskom teniseru i posle gema na svoj servis osvojio prvi set.

Gulbis je u petom gemu drugog seta napravio brejk i poveo sa 3:2, ali je Đoković u narednom vratio brejk i izjednačio. Obojica su zatim osvajali gemove na svoj servis, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je Đoković dobio sa 9:7.

Posle osvojenog drugog seta Đoković je dominirao u trećem, prepustio je Gulbisu samo jedan gem i za dva sata i 31 minut obezbedio je plasman među četiri najbolja.

Đoković će u polufinalu igrati protiv 49. igrača sveta Francuza Žeremija Šardija, koji je u tri seta pobedio Amerikanca Džona Iznera.

U drugom polufinalu igraće Britanac Endi Marej i Kei Nišikori iz Japana. Marej je u četvrtfinalu pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 6:4, 6:4, a Nišikori Španca Rafaela Nadala sa 6:2, 6:4.

Đoković je jutros igrao i četvrtfinalni meč u dublu i zajedno sa Jankom Tipsarevićem plasirao se u polufinale. Srpski teniseri pobedili su sedme nosioce britansko-australijski par Džejmi Marej i Džon Pirs sa 2:1 (6:3, 6:7, 10:7).

Tipsarević i Đoković će za finale igrati protiv kanadsko-francuskog para Danijel Nestor i Edvard Rožer Vaselin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.