U trendu

Đokovićev maestralan meč protiv Edmunda za četvrtfinale US opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u osmini finala US Opena Britanca Kajla Edmunda sa 3:0 (6:2, 6:1, 6:4), prenose sportski mediji u Srbiji.

Iako duel sa 84. igračem svega nije najmerodavniji reper za najboljeg tenisera i sportistu svega, evidentno je da se Nole polako, ali sigurno, vraća u karakterističnu formu.

Đoković je već u trećem gemu prvog seta napravio brejk za 2:1, potom uz malo muka potvrdio brejk. Edmund je seriju Đokovića prekinuo za 3:2, a onda je usledila nova serija srpskog tenisera i tri vezana gema za 6:2 posle 34 minuta igre.

Novak je nastavio dominaciju na startu drugog seta. Osvojio je prva četiri gema nakon čega je Edmund osvojio jedan set, a Novak još dva za vođstvo od 2:0.

Treći set je bio najduži i najzanimljiviji, ali je posle 47 minuta takođe pripao Đokoviću.

Srbin je otvorio set kao iz snova, poveo sa 2:0, ali onda stao. Edmund je osvojio naredna tri gema, uz dva brejka. Đoković je u ovom periodu zatražio i medicinski tajm-aut zbog problema sa laktom desne ruke.

Srpski teniser je uspeo da ribrejkuje Edmunda u šestom gemu za 3:3, a pošto su rivali naredne servise dobijali, meč je odlučen u desetom gemu, kada je Đoković oduzeo servis Britancu i slavio sa konačnih 6:4 u trećem setu.

Najbolji teniser sveta u četvrtfinalu će igrati protiv Francuza Žoa-Vilfreda Conge koji je ranije savladao Amerikanca Džeka Soka. Francuz je stara Novakova “mušterija”, a važi za tenisera koji obično posustane u važnim mečevima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar