U trendu

Dolazak Murinja uzdrmao Mančester Junajted

Rajan Gigs spreman je da se oprosti od Mančester Junajteda nakon 29 godina u klubu. Iako se novi menadžer Žoze Murinjo dogovorio sa upravom da će ga zadržati kao pomoćnika, legenda Crvenih đavola navodno ne želi da mu bude asistent.

Gigs je bio pomoćnik Dejvidu Mojesu i Luisu van Galu, a čak je i samostalno vodio Junajted četiri utakmice nakon što je Mojes otpušten. Poslednje dve sezone nadao se kako će naslediti Holanđanina van Gala naredno leto nakon što mu istekne ugovor, ali uprava ga je još jednom zaobišla i čini se kako će im se zahvaliti ove sezone.

Igrači Mančestera navodno su molili čelnike kluba da ne zaposli Murinja, a sada će ga gledati sa još manje poštovanja jer je zbog njega klupska legenda morala da ode. Uz sve teškoće uoči imenovanja na mesto Junajtedovog menadžera, Murinjo će morati da traži i novog asistenta.

Veterani iz svlačionice želeli su da im Gigs bude novi šef i porazgovarali su sa jednim od predsednika Vudvardom oko toga, ali on se ipak odlučio za provereno ime u strahu da će Mančester Siti narednih nekoliko godina vladati engleskim fudbalom. Gradski rival doveo je Pepa Gvardiolu, a Vudvard je želeo da odgovori na isti način pa je doveo Murinja, iako je još prošle nedelje na sastanku uveravao Gigsa kako će baš on biti novi menadžer Junajteda.

Murinjov agent Horhe Mendes danas bi u Mančesteru trebao da dogovori poslednje detalje, a službeno predstavljanje uslediće sutra. Luis van Gal, koji je dobio otkaz nakon osvajanja Kupa zatražio je sastanak sa Vudvardom jer želi objašnjenje zašto je otpušten.

Izvori su otkrili je kako je Holanđanin nakon pobede protiv Kristal Palasa očekivao kako će odraditi svoj ugovor do kraja i već je počeo da se priprema za iduću sezonu. Nakon jučerašnje večere sa igračima, novinaru koji ga je upitao za izjavu potvrdio je kako je sve gotovo, prenose britanski mediji.

„Ne, ne… Ja nisam čovek koga tražite, više nisam menadžer Junajteda,“ rekao je van Gal.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.