U trendu

Donald i Kanga za pobedu Zvezde u derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu ekipu Vojvodine sa 2:0 u derbi meču 11. kola Super lige Srbije.

Golove za crveno-bele postigli su Mičel Donald u 29. i Gelor Kanga u 63. minutu.

Zvezda je upisala devetu pobedu u deset utakmica i prva je na tabeli sa 28 bodova, odnosno sada ima šest bodova više od drugoplasirane Vojvodine koja ima meč više.

Izabranici Vladana Milojevića su bolje počeli meč i u prvom poluvremenu su imali nekoliko prilika, ali su iskoristili samo jednu. Sjajan na golu Vojvodine bio je golman Emil Rockov koji je bio i najzaslužniji što je njegova ekipa samo sa golom minusa otišla na veliki odmor.

Zvezda je bolju igru u prvom poluvremenu materijalizovala u 29. minutu kada je Donald iskoristio dobru loptu Boaćija i lepo pogodio gol Rockova sa 14-15 metara.

Vojvodina je zaigrala bolje tek u finišu prvog poluvremena, imala je dve šanse, ali nije uspela da ih realizuje.

Crveno-beli su kontrolu nad utakmicom uspostavili ponovo sredinom drugog poluvremena, a pitanje pobednika su rešili u 63. minutu golom Kange sa oko 20 metara.

Zvezda u četvrtak gostuje Kelnu u drugom kolu Lige Evropa, a nakon toga i Napretku u domaćem šampionatu. Vojvodina u narednom kolu Super lige dočekuje Mladost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar