najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Đorđević: Borili smo se danas protiv svih

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kazao je da je da njegov tim morao da se bori i protiv domaćina Nemačke i protiv publike, a ocenio je i da je ekipi nedostajala koncentracija.

“Ovo je najteža grupa na turniru. Ponavljam se, ali moramo da kažem to i danas. Danas smo se borili protiv svih, Nemačke i njihove publike. Mi smo se izduvali protiv Španaca, slabija nam je koncentracija bila danas, to je možda i normalno iako se meni kao treneru to ne sviđa. Ostali smo u igri, a Nemanja (Bjelica) je pogodio neverovatan šut i doneo nam možda najbitniju pobedu”, rekao je Đorđević novinarima posle meča.

Srbija je iz igre šutirala 24/65, a za tri 4/30.

“Neke šutove smo forsirali, neke nismo. Prosto, mora da se šutne. Najlakše bi bilo da uvek imamo otvorene šuteve. Nemci su se odlično spremili, branili su nas dobro. Ovo je možda i negativan rekord po šutu, ali najbitnije je da smo pobedili. Da mi je neko ponudio da Nemci protiv nas ubace 66 poena, odmah bih prihvatio. Nismo igrali dovoljno agresivno, nismo neke osnovne stvari, dali je to umor ili težina utakmice, ali se to traži utakmice”, rekao je Đorđević.

Bjelica je svoj koš postigao 0,9 sekundi pre kraja, a Đorđević je rekao da je ta akcija, koja je počela tri sekunde pre kraja bila namenjena njemu.

“Što se tiče poslednjeg šuta, nacrtali smo ga, Beli ga je dao i svaka mu čast. Svi smo znali da će biti čvrsto, ali na kraju jedan lep dan. Sigurno da kada budemo odmorniji bićemo još bolji. Nemamo poene u tranziciji”, rekao je Đorđević.

“Nismo samo mi igrali loše, nego su i Nemci igrali sjajno. Tako moramo i i da igramo odbranu. Imamo svoje prednosti, ali to uvek moramo da realizujemo na parketu. Imali smo nesrećno šutersko veče, dugo se ovo nije videlo. Ponekad nismo ni poštovali svoje principe u odbrani. Ovde je bila najvažnija pobeda, a igru ću da zaboravim već danas. Igrali smo dve jako teške utakmice. (Miloš Teodosić) Teo još nije u takmičarskoj formi, kao i (Zoran) Erceg. Mnogo će nam značiti odmor, da odmorimo mišiće”, rekao je Đorđević pred dan odmora.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike